Romige aardappel-courgettesoep met pompoenpitten en olijfbrood
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige aardappel-courgettesoep met pompoenpitten en olijfbrood

Romige aardappel-courgettesoep met pompoenpitten en olijfbrood

Een rijke maaltijdsoep met een lekker broodje

De aardappel-courgettesoep krijgt een extra romige smaak door de Italiaanse kookroom genaamd panna cucina. Bij de soep serveer je biologisch brood met groene en zwarte olijven. Dit brood is speciaal door onze bakker voor HelloFresh gemaakt.

Tags:
Épicé
Allergènes:
Gluten
Lait (contient du lactose)

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

10 g

Graines de courge

(Peut contenir Fruits à coque, Graines de sésame, Arachides)

200 g

Pomme de terre

¾

Courgette

½

Oignon

½

Gousse d'ail

¼

Piment rouge

1

Ciabatta aux olives

(Contient Gluten)

1 cs

Crème liquide

(Contient Lait (contient du lactose))

50 g

Tranches de Gouda Vieux

(Contient Lait (contient du lactose))

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile d'olive

¾

Bouillon de légumes

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)659 kcal
Énergie (kJ)2757 kJ
Graisses25 g
dont saturés11 g
Glucides79 g
dont sucres0 g
Fibres9 g
Protéines24 g
Sel0 g

Ustensiles

Casserole
Mixeur plongeant

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 210 graden en kook 500 ml water per persoon.

2

Verhit een soeppan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Snijd de groenten
3

Was ondertussen de aardappelen (bildstar) grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de courgette in plakken. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.

Kook de soep
4

Verhit de olijfolie in de soeppan en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de aardappelen en courgette toe en bak al roerende 1 - 2 minuten. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg 400 ml kokend water per persoon toe. Kook de soep, afgedekt, 20 minuten.

5

Bak ondertussen het olijfbrood 6 - 8 minuten in de oven.

Pureer de soep
6

Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep op smaak met peper en zout en voeg het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen.

Garneer de soep
7

Verdeel de soep over de soepkommen en schep in elke soepkom een el kookroom. Garneer de soep met de pompoenpitten, oude kaas en eventueel olijfolie naar smaak. Serveer met het olijfbrood.