Jasmijnrijst lijkt qua structuur, uiterlijk en voedingswaarde op basmatirijst. Toch zijn ze niet hetzelfde. Jasmijnrijst heeft namelijk een iets sterkere smaak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
50 gram
Paprikareepjes
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ pak(ken)
Gemengde bonen
100 gram
Passata
20 gram
Pesto genovese
(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)
20 gram
Grana Padanovlokken DOP
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
75 gram
Jasmijnrijst
25 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
½ tl
Suiker
25 ml
Zoutarme groentebouillon
1 el
Olijfolie
½ el
Zwarte balsamicoazijn
2 el
Water
naar smaak
Peper en zout
Tip: Snijd niet te diep in het vruchtvlees, zodat de schil heel blijft.
Tip: Is het lastig om 25 ml bouillon per persoon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer of bewaren voor een klein lunchsoepje de volgende dag.
Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?