Romige groentelasagne met spinazie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige groentelasagne met spinazie

Romige groentelasagne met spinazie

Met courgette en grana padano

Voor deze lasagne maak je gebruik van een klassieke kooktechniek: je maakt namelijk zelf een roux voor de bechamelsaus. Een roux vormt de basis voor veel traditionele sauzen, soepen en ragouts. Wanneer je deze techniek eenmaal onder de knie hebt, kun je er dus eindeloos mee variëren!

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Soja
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 bosje(s)

Verse oregano

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

¼ pak(ken)

Alpro Cuisine

(Bevat Soja)

40 gram

Geraspte grana padano

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Lasagnebladen

(Bevat Gluten, Eieren)

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1.5 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3820 kJ
Energie (kcal)913 kcal
Vetten55 g
waarvan verzadigd22.9 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers14.3 g
Vezels7 g
Eiwitten34 g
Zout3 g

Benodigdheden

Oven
Bakpapier
Bakplaat
Snijplank
Fruitmesje
Wok
Garde
Ovenschaal
Bord

Instructies

Courgette snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de courgette in plakken van maximaal 1/2 cm dik.

Courgette bakken
2

Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met het grootste deel van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Bak de courgette 10 minuten in de oven. Laat de oven daarna aanstaan. Snipper ondertussen de ui fijn en pers de knoflook of snijd fijn. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en snijd ze fijn.

Roux maken
3

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerend 2 minuten. Voeg ⅓ van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon, roer de saus glad, breng aan de kook en laat nog 1 minuut koken. Breng op smaak met peper.

Saus afmaken
4

Voeg de oregano en spinazie toe aan de saus en laat al roerend slinken. Voeg als laatste de kookroom, ⅓ van de grana padano en peper en zout toe. Vet de ovenschaal in met een beetje roomboter of olijfolie.

Lasagne maken
5

Schenk een laagje saus in de ovenschaal. Bedek met lasagnebladen en druk deze goed aan. Leg daarna een paar plakken courgette op de lasagnebladen en bedek deze weer met een laagje saus. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn, maar houd wat saus over voor de bovenkant. Let op! Je hoeft niet veel saus per laag te gebruiken omdat je met verse bladen werkt.

Bakken en serveren
6

Eindig de lasagne met een laagje saus en bestrooi met de overige grana padano. Bak de lasagne 20 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de lasagne over de borden.