Frisse krieltjessalade met tonijn en witte kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Frisse krieltjessalade met tonijn en witte kaas

Frisse krieltjessalade met tonijn en witte kaas

met kappertjes, sperziebonen en verse dille

Dille is niet alleen smaakvol, maar bevat ook antioxidanten en vitamine C, waardoor het een gezonde en smakelijke toevoeging is aan diverse gerechten.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

75 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse dille & bieslook

½ stuk(s)

Ui

10 gram

Kappertjes

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2727 kJ
Energie (kcal)652 kcal
Vetten42.4 g
waarvan verzadigd9.4 g
Koolhydraten43.6 g
waarvan suikers5.3 g
Vezels11.5 g
Eiwitten22.7 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Pan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een pot voor de krieltjes en de sperziebonen.
  • Was de krieltjes, halveer ze en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 3 gelijke stukken.

Weetje: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen, zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Koken
2
  • Kook de krieltjes in 12 - 15 minuten gaar.
  • Kook de sperziebonen de laatste 5 minuten mee. Giet af en laat uitstomen.
  • Giet het blikje tonijn af.
  • Snijd de tomaat in partjes. Snijd de dille en bieslook fijn. Snipper de ui.
Mengen
3
  • Meng in een saladekom de helft van de verse kruiden, de ui, de kappertjes, de tonijn en per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de krieltjes, sperziebonen, tomaat en mayonaise toe aan de saladekom en meng met de tonijn.
  • Voeg de bewaarde olijfolie van de tonijn toe naar smaak.
Serveren
4
  • Verdeel de krieltjessalade over de borden.
  • Verkruimel de witte kaas over de salade en garneer met de overige bieslook en dille.