Je gaat voor dit gerecht zelf gehaktballetjes draaien, met een HelloFresh-twist: je mixt er gezouten pinda's doorheen. De zomerse noedelsalade serveer je met knapperige bimi en gebakken champignons.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
10
Gezouten pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
10
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
120
Oosters gekruid rundergehakt
½
Rode ui
¼
Rode peper
125
Champignons
50
Broccolini
70
Noedels
(Bevat Gluten)
1
Zonnebloemolie
1
Wittewijnazijn
1
Honing
Peper en zout
Hak de pinda's fijn. Maak in een kom een marinade van de helft van de sojasaus, de helft van de zonnebloemolie, de helft van de witte wijnazijn, de helft van de honing en peper naar smaak. Voeg de pinda's en het gekruide rundergehakt toe en meng goed. Zet in de koelkast voor later gebruik.
Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Snijd de rode ui in fijne halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de champignons in kwarten en eventueel grotere champignons kleiner.
Maak in een saladekom een dressing van de overige sojasaus, overige witte wijnazijn en overige honing. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de onderste 2cm van de bimi.
Kook de noedels en bimi samen 4 – 5 minuten, afgedekt, in de pan met deksel. Giet af, spoel af onder koud water en meng met de dressing in de saladekom.
Draai ondertussen per persoon 4 gehaktballetjes van het gemarineerde rundergehakt. Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de gemarineerde gehaktballetjes in 3 minuten rondom bruin op hoog vuur, of totdat ze gaar zijn. Haal uit de pan en houd warm in aluminiumfolie. Bak vervolgens de rode ui, rode peper en champignons nog 3 minuten.
Meng de gehaktballetjes, rode ui, rode peper en champignons met de noedels en bimi in de saladekom en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het gerecht over diepe kommen of borden en garneer met de vleesjus van de gehaktballetjes.