Groene couscous met tonijn en peultjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Groene couscous met tonijn en peultjes

Groene couscous met tonijn en peultjes

met avocado, verse kruiden en pompoenpitten

Groen is de kleur van de lente én van de supergroenten die wij in mei in het zonnetje zetten. Peultjes zitten bomvol vitamine C en zijn rijk aan vezels.

Allergenen:
Tarwe
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Volkoren couscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine)

¼ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Avocado

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Verse bladpeterselie en munt

75 gram

Peultjes

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

5 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

150 ml

Zoutarme groentebouillon

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)945 kcal
Energie (kJ)3953 kJ
Vetten61.1 g
waarvan verzadigd8.7 g
Koolhydraten67.7 g
waarvan suikers6.1 g
Vezels10.8 g
Eiwitten26.9 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Koekenpan met deksel
Hoge kom
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de couscous en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur, voeg de couscous toe en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Roer daarna de couscous los met een vork. Snijd de peultjes door de helft (zie Tip).

Tip: Sommige peultjes hebben draadjes. Haal je die er liever eerst af? Verwijder dan voorzichtig de uiteinden van de peultjes met een mes en trek de draadjes mee.

Snijden
2

Pers de citroen uit. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken en besprenkel met een klein beetje citroensap, zodat het niet verkleurt. Snijd de tomaat in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Pompoenpitten roosteren
3

Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Peultjes roerbakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in de koekenpan van de pompoenpitten op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en peultjes toe en roerbak ze samen 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg 1 el water per persoon toe en kook, afgedekt, nog 4 - 6 minuten, of tot de peultjes gaar zijn.

Weetje: Wist je dat peultjes veel goede voedingsstoffen bevatten? Ze zijn rijk aan vitamine C voor een sterke weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor gezonde darmen.

Groene saus maken
5

Ris de blaadjes van de munt. Meng in een hoge kom per persoon: 2 el extra vierge olijfolie, 1 el couscous, 1/2 el citroensap en 3 el water. Voeg de hele peterselietakjes en de muntblaadjes toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer
6

Meng de helft van de groene saus met de couscous. Schep de tonijn (inclusief de olijfolie), de peultjes en de tomaat door de couscous. Verdeel de couscous over diepe borden en leg de avocadoplakken erop. Besprenkel met de overige groene saus, garneer met de pompoenpitten en maak af met peper en zout naar smaak.