Briochebrood komt oorspronkelijk uit Frankrijk, vandaar de naam. Dit brood is wat luchtiger en valt daardoor niet zo zwaar op de maag als andere broden. Het is zelfs een beetje te vergelijken met cake!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Gemengd gekruid gehakt
(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)
65 gram
Champignons
1 stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Tomaat
25 gram
Radicchio en romaine
25 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
30 gram
Smokey tomatenketchup
1 stuk(s)
Briochebroodje
(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe Kan bevatten Gluten, Noten, Sesamzaad)
200 gram
Aardappelen
4 ml
Olijfolie met truffelaroma
1 el
Olijfolie
½ el
Wittewijnazijn
½ tl
Suiker
1 el
[Plantaardige] boter
25 ml
Water
2 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Was de aardappelen en snijd in partjes. Voeg de aardappelen en de aangegeven hoeveelheid water toe aan een sauteerpan met deksel en stoom, afgedekt, 8 - 10 minuten op middellaag vuur. Giet af indien nodig. Haal het deksel van de pan, voeg 1/2 el olijfolie per persoon toe en bak de aardappelen in 10 - 15 minuten krokant. Breng op smaak met peper en zout.
Snipper 1/4 van de ui. Meng de gesnipperde ui in een kleine kom met per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 tl suiker. Meng goed en zet apart tot gebruik. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.
Snijd de overige ui in halve ringen. Snijd de champignons in schijfjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op hoog vuur. Bak de champignons en de halve-uienringen in 4 - 5 minuten bruin. Voeg vervolgens 1 el boter per persoon toe aan de pan, breng op smaak met peper en zout en bak nog 4 - 5 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.
Rol van het gehakt 2 balletjes per persoon. Leg deze in de pan van de ui en champignons en druk met een spatel plat tot ongeveer 1 cm dik (zie Tip). Bak 2 minuten per kant. Bestrooi de burgers met de geraspte kaas en leg ze bovenop elkaar. Verlaag het vuur en bak afgedekt tot de kaas gesmolten is.
Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan een extra pan om de burgers in te bakken, of bak ze om de beurt.
Meng voor de hamburgersaus de smokey tomatenketchup en 1 el mayonaise per persoon met de gemarineerde gesnipperde ui. Breng op smaak met peper. Snijd de tomaat in schijfjes.
Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.
Snijd de briochebroodjes open. Besmeer beide kanten van het broodje met de hamburgersaus. Beleg de onderkant van het broodje met de sla en tomatenschijfjes, leg hierop de burger, verdeel hierover de gebakken champignons en leg vervolgens de bovenkant van het broodje erop. Meng de olijfolie met truffelaroma met 1 el mayonaise per persoon. Serveer met de aardappelpartjes en truffelmayonaise.