Zo op tafel en boordevol vitaminen - en dat zijn nog maar twee van de vele voordelen van groentesoep! Deze tomatensoep geef je extra smaak door de toevoeging van wortel en grana padano. Tel daar de bruschetta met paprikapesto bij op en je zit zo in Italië. Wist je trouwens dat je bruschetta uitspreekt als broesketta? Handig voor wie deze zomer nog naar de laars reist!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
⅓ stuk(s)
Wortel
3 stuk(s)
Pruimtomaat
1 tl
Gedroogde tijm
1 tl
Paprikapoeder
½ blik(ken)
Tomatenpuree
1 stuk(s)
Bruine ciabatta
(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))
40 gram
Paprikapesto
(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Noten)
25 gram
Geraspte grana padano
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
½ el
Olijfolie
½ tl
Honing
300 ml
Groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de peen in dunne halve plakken en de pruimtomaat in parten.
Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de peen, pruimtomaat, gedroogde tijm, het paprikapoeder en de tomatenpuree toe en bak 2 minuten.
Voeg de honing en de bouillon toe aan de soeppan. Kook de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten op laag vuur.
Snijd ondertussen de ciabatta in plakken van 1 cm. Verdeel de sneetjes ciabatta over een bakplaat of ovenrooster met bakpapier, beleg met de rode-paprikapesto, besprenkel eventueel met de overige olijfolie en bak 6 – 8 minuten in de oven.
Haal de soep van het vuur, voeg de helft van de grana padano toe en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel (warm) water toe als je de soep wilt verdunnen en breng de soep op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de overige grana padano. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en serveer met de paprikapesto-bruschette.