Tomatensoep en bruschetta's met harissahummus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tomatensoep en bruschetta's met harissahummus

Tomatensoep en bruschetta's met harissahummus

met geraspte Italiaanse kaas

De bruschetta is de perfecte partner van goede olijfolie. In Rome werd dit geroosterde broodje oorspronkelijk gebruikt om versgeperste olijfolie voor te proeven.

Labels:
Familie
Veggie
Extra groente
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ stuk(s)

Wortel

3 stuk(s)

Tomaat

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

0.99 tl

Paprikapoeder

½

Tomatenpuree

1 stuk(s)

Bruin tarwebroodje

40 gram

Harissa hummus

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)569 kcal
Energie (kJ)2380 kJ
Vetten25 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers21 g
Vezels13.7 g
Eiwitten23 g
Zout4 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Staafmixer

Instructies

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in dunne halve plakken en de tomaat in parten.

Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Groente bakken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de wortel, tomaat, gedroogde tijm, het paprikapoeder en de tomatenpuree toe en bak 2 minuten.

Soep koken
3

Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg de honing en 250 ml kokend water per persoon toe. Kook de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten op laag vuur.

Tip: Let jij op je zoutinname? Maak dan gebruik van 1/4 bouillonblokje per persoon of natriumarme bouillon.

Bruschetta's maken
4

Snijd ondertussen het bruine broodje in plakken van 1 cm. Verdeel de sneetjes over een bakplaat met bakpapier, beleg met de harissahummus, besprenkel eventueel met de overige olijfolie en bak 6 – 8 minuten in de oven.

Tip: De harissahummus in jouw box is een nieuw product. Speciaal voor ons bevat deze variant meer kikkererwten en minder zout. Het resultaat is niet alleen lekker, maar ook beter voor jou.

Soep pureren
5

Haal de soep van het vuur, voeg de helft van de Italiaanse kaas toe en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel (warm) water toe als je de soep wilt verdunnen en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de overige Italiaanse kaas. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en serveer met de bruschetta's met harissahummus.

Tip: Dit gerecht bevat ruim 300 gram groente per portie en levert je al bijna 50% van de ADH vezels. Daarnaast is het rijk aan vitamine A - goed voor gezonde ogen en een sterk immuunsysteem