Deze romige soep is geïnspireerd op chowder, een soep uit de Verenigde Staten. Chowder bestaat in vele soorten en maten maar het is altijd een stevige soep, meestal gemaakt met room of melk. Eén van de bekendste chowders is clam chowder uit New England, met kokkels (clams). Wij geven de soep een eigen twist met kokosmelk en garnalen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Sjalot
200 gram
Vastkokende aardappelen
½ tl
Paprikapoeder
1 stuk(s)
Laurierblad
½ stuk(s)
Maiskolf
2 stuk(s)
Tomaat
10 spriet(en)
Verse bieslook
(Kan bevatten Selderij)
90 gram
Garnalen
(Bevat Schaaldieren)
125 gram
Kokosmelk
¾ stuk(s)
Groentebouillonblokje
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Olijfolie
1 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Breng 225 ml water persoon aan de kook. Snipper de sjalot. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes van 1 – 11/2 cm. Verhit de roomboter in een soeppan met deksel op middelmatig vuur en fruit de sjalot met een snuf zout 3 minuten. Voeg het paprikapoeder en het laurierblad toe en bak nog 1/2 minuut.
Voeg de aardappelen toe aan de pan, schenk het kokende water erbij en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar.
Zet ondertussen de maiskolf rechtop op een snijplank en snijd de maiskorrels er voorzichtig af. Snijd de tomaat in grove stukken en snijd de bieslook fijn.
Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de garnalen in 2 minuten rondom bruin. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en bewaar apart.
Voeg de maiskorrels, de tomaat en de kokosmelk toe aan de pan met aardappel en kook 2 minuten mee. Voeg de garnalen inclusief het bakvet uit de koekenpan toe en verhit nog 1/2 minuut. Meng vervolgens de wittewijnazijn en de helft van de bieslook door de soep.
Verdeel de soep over de borden en garneer met de overige bieslook.