Appels zijn niet alleen lekker, maar ook gezond. Ze zijn rijk aan vezels, vitamines en antioxidanten, wat je lichaam een krachtige boost geeft.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Steak
200 gram
Aardappelen
1 takje(s)
Verse rozemarijn
1 stuk(s)
Knoflookteen
40 gram
Veldsla
40 gram
Franse camembert
(Bevat Melk (inclusief lactose))
50 gram
Culinaire room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Appel
10 gram
Walnootstukjes
(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
100 gram
Haricots verts
½ el
Zwarte balsamicoazijn
1 el
[Plantaardige] boter
¼ el
Extra vierge olijfolie
1.5 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Haal de steak uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen (zie Tip). Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in partjes. Ris de naalden van de rozemarijn en snijd grof. Meng in een ovenschaal de aardappelen met de rozemarijn, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de aardappelen 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Tip: Het best kun je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Dan is de steak ook vanbinnen op temperatuur wanneer je hem bakt en krijg je een malser resultaat.
Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de walnootstukjes tot ze beginnen te kleuren. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes. Meng in een saladekom de zwarte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie, peper en zout. Voeg de appel en veldsla toe en meng met de dressing.
Verwijder de steelaanzet van de haricots verts. Schenk een bodempje water in een pot met deksel. Voeg een snuif zout en de haricots verts toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 4 - 6 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de korst van de camembert en snijd vervolgens de camembert in blokjes. Verhit 1/2 el boter per persoon in een steelpan op middelmatig vuur en bak de knoflook 2 minuten. Voeg de culinaire room en camembert toe. Roer door tot de camembert gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout. Houd op laag vuur warm tot serveren.
Verhit 1 el olijfolie per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur. Dep de steak droog met keukenpapier en wrijf hem in met peper en zout. Leg, zodra de olie goed heet is, de steak voorzichtig in de pan en bak in 1 - 3 minuten per kant goudbruin. Voeg halverwege 1/2 el boter per persoon toe. Haal de steak uit de pan, bestrooi met zwarte peper en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie. Verlaag het vuur en voeg 1 - 2 el water per persoon en de walnootstukjes toe aan de pan met bakvet. Reduceer in 2 - 3 minuten tot een saus.
Snijd de steak, tegen de draad in, in dunne sneetjes, verdeel over de borden en schenk de Franse-kaassaus eroverheen. Leg de haricots verts ernaast en schenk de saus met walnoten erover. Serveer met de rozemarijnaardappelen en de salade.