Zwitserse schijf met bospeen-preipuree
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zwitserse schijf met bospeen-preipuree

Zwitserse schijf met bospeen-preipuree

met zelfgemaakte jus

De Zwitserse schijf is nieuw in je box! Hij is gevuld met gehakt en Emmentaler. Wanneer je hem bakt smelt de kaas en dit zorgt voor een heerlijk romig resultaat.

Labels:
Familie
Allergenen:
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Zwitserse schijf

200 gram

Aardappelen

¼ bosje(s)

Bospeen

¼ stuk(s)

Prei

0.08 zakje(s)

Belgische kruidenmix voor gehakt

5.2 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

0.13 stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

1 tl

Mosterd

1 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)619 kcal
Energie (kJ)2589 kJ
Vetten32 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers14 g
Vezels12.1 g
Eiwitten24 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen en bospeen koken
1
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de prei in dunne ringen.
  • Snijd het loof van de bospeen en snijd vervolgens in grove stukken (zie Tip).
  • Zet de aardappelen en bospeen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 -15 minuten gaar.
  • Kook de preiringen de laatste 2 - 3 minuten mee met de aardappelen en bospeen. Giet vervolgens af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Gooi het loof van de bospenen niet weg. Wanneer je die goed spoelt kun je er zelfgemaakte pesto van maken of een beetje gebruiken als garnering voor je gerecht. Het zit zelfs bomvol vitaminen en mineralen zoals calcium, kalium, vitamine C en vitamine K. Naast pesto kun je er ook soep van maken of kruidenthee van zetten.

Vlees bakken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de Zwitserse schijf 8 minuten rondom bruin.
Jus maken
3
  • Haal de Zwitserse schijf uit de koekenpan en voeg per persoon: 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd, 1/2 tl ketjap en 1/8 runderbouillonblokje toe.
  • Roer alles goed door en blus af met 50 ml water per persoon.
  • Breng de jus aan de kook, zet het vuur laag en laat de jus inkoken.
  • Stamp ondertussen de groenten tot een grove puree met een aardappelstamper. Voeg wat kookvocht toe als je de stoemp iets smeuïger wilt. Breng op smaak met 1/4 tl Belgische kruidenmix per persoon, peper en zout (zie Tip).

Tip: Proef de puree. Is hij nog niet smaakvol genoeg? Voeg dan nog 1/4 tl Belgische kruidenmix toe.

Serveren
4
  • Verdeel de stoemp over de borden.
  • Leg de Zwitserse schijf erop.
  • Serveer met de jus.