Tabouleh met appel, vijgen en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tabouleh met appel, vijgen en feta

Tabouleh met appel, vijgen en feta

Une salade tiède tout en légèreté

Tabouleh betekent ‘licht scherp/kruidig’ en komt oorspronkelijk uit de Levant. Het is een salade die als voorgerecht of bijgerecht wordt gegeten in de Arabische eetcultuur. Het is een salade uit de Libanese keuken die bestaat uit bulgur of couscous en klein- gesneden groenten.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

5 stuk(s)

Radijs

85 gram

Volkoren couscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Mosterd, Soja)

25 gram

Gedroogde vijgenstukjes

½ stuk(s)

Appel

¼ stuk(s)

Komkommer

100 gram

Mini-romatomaten

6 leaves

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

3 takje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)0 kJ
Energie (kcal)679 kcal
Vetten25 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers0 g
Vezels14 g
Eiwitten25 g
Zout0 g

Benodigdheden

Saladekom

Instructies

Voeg de bouillon toe
1

Bereid de bouillon en snijd de radijs in fijne plakken. Bewaar het blad. Meng de couscous, radijs en vijgenstukjes in een saladekom. Voeg de bouillon toe en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.

Snijd of hak de kruiden fijn
2

Snijd ondertussen de helft van het radijsblad klein. Snijd de appel (junami) en komkommer in kleine blokjes. Snijd de mini-pruimtomaten in kwarten en snijd de munt en bladpeterselie fijn. Verkruimel de feta.

Voeg de verse kruiden toe
3

Voeg het radijsblad, appel, komkommer, tomaat, verse kruiden, extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn en de helft van de feta toe aan de saladekom en breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de overige feta
4

Verdeel het gerecht over de borden, garneer met de overige feta en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.