Tabouleh betekent ‘licht scherp/kruidig’ en komt oorspronkelijk uit de Levant. Het is een salade die als voorgerecht of bijgerecht wordt gegeten in de Arabische eetcultuur. Het is een salade uit de Libanese keuken die bestaat uit bulgur of couscous en klein- gesneden groenten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
5 stuk(s)
Radijs
85 gram
Volkoren couscous
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Mosterd, Soja)
25 gram
Gedroogde vijgenstukjes
½ stuk(s)
Appel
¼ stuk(s)
Komkommer
100 gram
Mini-romatomaten
6 leaves
Verse munt
(Kan bevatten Selderij)
3 takje(s)
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
50 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
175 ml
Groentebouillon
1 el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon en snijd de radijs in fijne plakken. Bewaar het blad. Meng de couscous, radijs en vijgenstukjes in een saladekom. Voeg de bouillon toe en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.
Snijd ondertussen de helft van het radijsblad klein. Snijd de appel (junami) en komkommer in kleine blokjes. Snijd de mini-pruimtomaten in kwarten en snijd de munt en bladpeterselie fijn. Verkruimel de feta.
Voeg het radijsblad, appel, komkommer, tomaat, verse kruiden, extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn en de helft van de feta toe aan de saladekom en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden, garneer met de overige feta en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.