In steeds meer steden duiken er hippe taquerias of tacorestaurants op. Taco’s zijn schelpen gemaakt van maïsmeel. Jij maakt deze hippe hap dit keer gewoon zelf! Je vult de taco’s met pittig gebakken kipgehakt, groenten en bonen. Tenslotte nog wat cheddar erover en het smullen kan beginnen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
¼ stuk(s)
Groene peper
2 takje(s)
Bleekselderij
(Bevat Selderij)
1 stuk(s)
Tomaat
120 gram
Kipgehakt met Italiaanse kruiden
½ blik(ken)
Tomatenpuree
½ stuk(s)
Rode kidneybonen
25 gram
Geraspte cheddar
(Bevat Melk (inclusief lactose))
3 stuk(s)
Tacoschelpen
1 el
Zonnebloemolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui en verwijder de zaadlijsten van de groene peper en snijd de peper fijn. Halveer de bleekselderijstengels in de lengte en snijd in stukken van maximaal ½ cm. Snijd de tomaat in blokjes.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en rul het kipgehakt 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de ui, groene peper, bleekselderij en de helft van de benodigde tomatenpuree toe.
Laat de kidneybonen uitlekken en bewaar het vocht. Voeg de tomaat, kidneybonen en zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes koken op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout
Meng ondertussen in een steelpan de overige tomatenpuree met het vocht van de kidneybonen en 2 el water per persoon tot een saus. Breng kort aan de kook en roer er een klein gedeelte van de cheddar door en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel vervolgens de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en verwarm 5 minuten in de oven.
Verdeel de taco's over de borden en vul met het gehaktmengsel. Serveer met de tomatensaus en garneer met de rest van de cheddar.