Traybake met pikante piri-piri kip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Traybake met pikante piri-piri kip

Traybake met pikante piri-piri kip

met paprika en frisse salade

Ontdek het gemak van een traybake - meng alle ingrediënten op één bakplaat en de oven doet de rest.

Labels:
Extra groente
Caloriebewust

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ zakje(s)

Gedroogde tijm

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼

Tomatenpuree

0.24 tl

Piri-pirikruiden

1 stuk(s)

Kipfilet

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Tomaat

50 gram

Radicchio en romaine

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)532 kcal
Energie (kJ)2227 kJ
Vetten13.4 g
waarvan verzadigd2.5 g
Koolhydraten65.9 g
waarvan suikers11.6 g
Vezels13.8 g
Eiwitten34.5 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Aardappelen kruiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in grove stukken. Meng in een kom de aardappelen met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 1/2 tl gedroogde tijm (zie Tip).

Tip: Om afwas te besparen, kun je de aardappelen ook direct op de bakplaat mengen met de olie en kruiden.

Aardappelen bakken
2

Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en laat genoeg ruimte over voor de kipfilet en de groenten (zie Tip). Bak de aardappelen 20 minuten in de oven.

Tip: Gebruik eventueel 2 bakplaten als je voor meer dan 3 personen kookt. 

Kipfilet marineren
3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de knoflook met per persoon: 1/4 blikje tomatenpuree, 1 tl honing en 1/4 tl piri-pirikruiden. Breng op smaak met peper en zout. Meng de kipfilet door de piripiri-marinade en laat de smaken in de kip trekken.

Let op: piri-piri is pikant! Voeg naar wens meer of minder piri-pirikruiden toe. 

Weetje: Wist je dat tomatenpuree een bron is van vezels, calcium, vitamine C en ijzer? Eén blikje bevat meer dan 2 keer zoveel ijzer als 100 gram kipfilet of varkenshaas!

Bakken
4

Snijd de paprika in reepjes. Snijd de ui in halve ringen. Schep de aardappelen na 20 minuten om en voeg de paprika, ui en gemarineerde kipfilet toe aan de bakplaat. Bak het geheel nog 12 - 15 minuten in de oven, of tot de kip gaar is. 

Weetje: Wist je dat deze maaltijd door de paprika's, tomaten en aardappelen een grote bron vormt van vitamine C?

Salade maken
5

Snijd de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl wittewijnazijn en 1 tl extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Meng vlak voor serveren de slamix en de tomatenblokjes door de dressing.

Serveren
6

Meng de aardappelen met de paprika en ui. Verdeel de geroosterde kipfilet, aardappelen en groenten over de borden. Serveer met de gemengde salade.