Wist je dat de zoete aardappel meer bètacaroteen, oftewel pro-vitamine A, bevat dan de gewone aardappel? Deze stof zorgt voor de oranje kleur van de zoete aardappel.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
225 gram
Zoete aardappel
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
½ stuk(s)
Wortel
5 gram
Verse dille & bieslook
3 stuk(s)
Vegan fish sticks
(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Gerst, Haver, Mosterd, Soja)
40 gram
Ravigotesaus
(Bevat Mosterd, Eieren)
20 gram
Slamix met radicchio, rucola en bladsla
5 gram
Pompoenpitten
(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
1 el
Olijfolie
1 el
[Plantaardige] mayonaise
½ el
Wittewijnazijn
1 el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Weeg de zoete aardappel af. Was of schil de zoete aardappel en snijd in partjes van 1 cm dik. Meng in een kom de zoete-aardappelpartjes met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout (zie Tip). Verdeel de zoete-aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Tip: Om afwas te besparen kun je de zoete-aardappelpartjes ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met olijfolie, peper en zout.
Snijd de tomaat in partjes. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes. Rasp de wortel. Snijd de verse kruiden fijn.
Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.
Meng in een kleine kom de ravigotesaus met de verse kruiden en 1 el mayonaise per persoon. Voeg 1 el van de net aangemaakte ravigotesaus per persoon toe aan een saladekom en meng met per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1 el extra vierge olijfolie en 1/2 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit een pan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de vegan fish sticks in 4 - 6 minuten rondom goudbruin.
Voeg de groenten en slamix toe aan de saladekom en meng met de dressing. Verdeel de zoete-aardappelpartjes over de borden en leg de fish sticks ernaast. Verdeel de salade ernaast en garneer met de pompoenpitten. Serveer met de aangemaakte ravigotesaus.