Gratin de poisson : cabillaud, lieu noir, saumon et crevettes
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Gratin de poisson : cabillaud, lieu noir, saumon et crevettes

Gratin de poisson : cabillaud, lieu noir, saumon et crevettes

poireau, fenouil et purée de pommes de terre

Surprise : la partie verte du poireau est la plus riche en vitamines & minéraux ! Bien émincée, lavée et cuite à l'étuvée, elle regorge de bienfaits !

Tags:
Légumes +
Allergènes:
Lait (contient du lactose)

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation50 minutes
Cuisson50 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½ pièce(s)

Poireau

½ pièce(s)

Fenouil

½ pièce(s)

Oignon

½ pièce(s)

Gousse d'ail

½ pièce(s)

Tomate

5 g

Persil plat frais

1 pincée

Noix de muscade

250 g

Pomme de terre

50 ml

Crème liquide

(Contient Lait (contient du lactose))

40 g

Crevettes

130 g

Mélange de poissons : saumon, cabillaud et lieu noir

25 g

Gouda mi-vieux râpé

pièce(s)

Leffe 0.0%

Ingrédients à avoir chez soi

à votre goût

Poivre et sel

½ cs

Farine

1 cs

Vinaigre de vin blanc

75 ml

Bouillon de poisson à faible teneur en sel

1.5 cs

Beurre [végétal]

5 ml

Lait [végétal]

1 cc

Moutarde

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Valeurs nutritionnelles

Énergie (kcal)900 kcal
Énergie (kJ)3765 kJ
Graisses46 g
dont saturés25 g
Glucides66 g
dont sucres12 g
Fibres14.8 g
Protéines52 g
Sel3 g

Ustensiles

Sauteuse
Casserole avec couvercle
Essuie-tout
Plat à four
Râpe
Presse-purée

Instructions

Préparer
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de visbouillon. Snijd de prei in fijne ringen. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in stukken van 2 cm. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

Cuire
2

Verhit 1 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en de ui 1 - 2 minuten. Voeg de prei en de venkel toe en bak 4 - 5 minuten. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe en roerbak 1 minuut. Blus af met per persoon: 75 ml visbouillon en 1 el wittewijnazijn. Roer goed door en laat 8 - 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Couper
3

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Snijd de bladpeterselie fijn. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Was of schil de aardappelen grondig en snijd in grote stukken. Dep de vismelange en garnalen droog met keukenpapier.

Préparer le gratin
4

Verlaag het vuur van de hapjespan en roer de kookroom, de garnalen, de tomaat en de helft van de bladpeterselie door de saus. Breng de stukken zalm, koolvis en kabeljauw op smaak met peper en zout en verdeel over een ovenschaal. Giet de saus eroverheen en dek af met de geraspte kaas. Gratineer 15 - 20 minuten in de oven. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Préparer la purée
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een fijne puree. Rasp 1 mespuntje nootmuskaat per persoon met een fijne rasp en voeg toe aan de puree. Voeg vervolgens per persoon: 1 tl mosterd, 1/2 el roomboter en een scheutje melk toe om de puree smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.

Servir
6

Serveer de visgratin met de aardappelpuree. Garneer met de overige peterselie.

Conseil: Le saviez-vous ? Le poisson est riche en iode - important pour la thyroïde, le métabolisme et la croissance de l'enfant. Si vous mangez peu de pain (salé), veillez à consommer suffisamment de poisson ou de produits laitiers pour absorber l'iode nécessaire à votre organisme.