Sweet & sticky biefstukreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sweet & sticky biefstukreepjes

Sweet & sticky biefstukreepjes

met rijst, paksoi, radijs en koriander

Receptontwikkelaar Babette: "Uienchutney wordt regelmatig gebruikt in de keuken van HelloFresh, bijvoorbeeld in hamburgerrecepten. Deze keer heb ik het toegevoegd aan een Aziatisch geïnspireerd recept - samen met de sojasaus geeft het een zoete en umami smaak aan de biefstukreepjes."

Labels:
Caloriebewust
Eiwitrijk
Allergenen:
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Biefstukreepjes

75 gram

Witte langgraanrijst

20 gram

Pikante uienchutney

½ stuk(s)

Wortel

½ bosje(s)

Radijs

½ stuk(s)

Paksoi

½ zakje(s)

Nasi-bamikruidenmix

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Plantaardige] boter

½ tl

Suiker

½ el

Wittewijnazijn

2 tl

[Zoutarme] sojasaus

½ el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2590 kJ
Energie (kcal)619 kcal
Vetten15.9 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten83.4 g
waarvan suikers22 g
Vezels7.3 g
Eiwitten33.2 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Pan
Kom
Wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Rijst koken
1

Kook water in een ruime pot en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven. Kook de rijst 12 - 15 minuten, giet en laat uitstomen. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.

Radijs inleggen
2

Verwijder het radijsblad en snijd de radijs in dunne schijfjes. Snijd de koriander fijn. Meng in een kom de wittewijnazijn, de suiker, de radijs en de helft van de koriander. Breng op smaak met zout. Zet apart en roer af en toe.

Groenten snijden
3

Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein en houd de stelen apart van de groene bladeren. Snijd de wortel in dunne halve maantjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de wortel en paksoistelen toe en bak 6 - 8 minuten. 

Bakken
4

Meng de paksoibladeren, de nasi-bamikruidenmix en de helft van de sojasaus door de groenten en bak 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout. 

Biefstukreepjes bakken
5

Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op hoog vuur en bak de biefstukreepjes 1 minuut. Meng de overige sojasaus, de zoete Aziatische saus, de uienchutney en het water door de biefstukreepjes (zie Tip). Bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper.

Tip: Voeg sambal naar smaak toe als je het pikanter wilt maken.

Serveren
6

Serveer de rijst in diepe kommen. Verdeel de gebakken groenten, radijs en de biefstukreepjes erbovenop. Besprenkel met de saus uit de pan en garneer met de overige koriander.