Wildzwijnworstjes met ratatouille en krieltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wildzwijnworstjes met ratatouille en krieltjes

Wildzwijnworstjes met ratatouille en krieltjes

Met een groentestoof van rode ui, peen en groene paprika

De groenten stoof je in tomatentapenade en groentebouillon. Door deze Franse bereidingswijze komen de smaken van de groenten goed samen. Bij de ratatouille serveer je worstjes van wilde zwijnen afkomstig van de Veluwe. Deze hebben we alvast voorgekruid met onder andere gember, kardemom en cayennepeper.

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Allergènes:
Anhydride sulfureux et sulfites

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

300 g

Grenailles

½

Oignon rouge

Carotte

½

Poivron vert

40 g

Tapenade de tomates

(Contient Anhydride sulfureux et sulfites Peut contenir Céleri)

2

Saucisse de sanglier

Ingrédients à avoir chez soi

100 ml

Bouillon de légumes

1.5 cs

Huile d'olive

1 cs

Vinaigre balsamique noir

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)707 kcal
Énergie (kJ)2958 kJ
Graisses39 g
dont saturés9 g
Glucides67 g
dont sucres0 g
Fibres11 g
Protéines17 g
Sel0 g

Ustensiles

Sauteuse avec couvercle
Wok avec couvercle
Sauteuse
Wok
Poêle

Instructions

1

Bereid de bouillon. Was de krieltjes grondig, snijd de grote krieltjes in vieren en de kleine doormidden. Verhit ⅓ van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de krieltjes, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en bestrooi met peper en zout.

Snijd de peen klein.
2

Snipper ondertussen de rode uien. Snijd de peen klein. Snijd de paprika in blokjes.

Bak de groenten.
3

Verhit ⅓ van de olijfolie in een andere wok of hapjespan en fruit de rode ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de peen, groene paprika, bouillon, zwarte balsamicoazijn en de tomatentapenade toe en breng afgedekt aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken. Haal na 5 minuten de deksel van de pan zodat het vocht verdampt en breng op smaak met peper en zout.

Bak de worstjes.
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan met deksel op middelmatig vuur. Prik de wildzwijnworstjes op 2 plekken in en bak, afgedekt, 10 minuten.

Verdeel de wildzwijnworstjes, de ratatouille en de krieltjes over de borden.
5

Verdeel de wildzwijnworstjes, de ratatouille en de krieltjes over de borden.