Assaisonnez les pilons de poulet avec des épices africaines pour leur donner une touche exotique. Succès garanti !
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
75 g
Semoule complète
(Contient Blé Peut contenir Moutarde, Soja, Lupin)
2 pièce(s)
Pilons de poulet marinés aux épices baharat
½ sachet(s)
Mélange d’épices africaines
½ pièce(s)
Oignon
⅔ pièce(s)
Carotte
½ pièce(s)
Poivron
40 g
Labné
(Contient Œuf, Lait (contient du lactose))
5 g
Persil plat et menthe frais
½ pièce(s)
Citron vert
175 ml
Bouillon de légumes à faible teneur en sel
1 cs
Huile d'olive
1.5 cs
Beurre [végétal]
à votre goût
Huile d'olive vierge extra
à votre goût
Poivre et sel
Meng in een kom de helft van de Afrikaanse kruiden met 1/2 el olijfolie per persoon. Voeg de kipdrumsticks toe aan de kom en schep goed om. Laat marineren tot verder gebruik. Bereid ondertussen de bouillon.
Verhit 1 1/2 el boter per persoon in een grote sauteerpan met deksel op hoog vuur. Bak de kipdrumsticks in 4 - 6 minuten rondom bruin. Snipper ondertussen de ui. Snijd de wortel dunne halve maantjes en de paprika in repen.
Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie en broccoli.
Verlaag het vuur en voeg de groenten, de overige Afrikaanse kruiden en 25 ml bouillon per persoon toe. Laat, afgedekt, 20 - 25 minuten garen, of tot de groenten gaar zijn en het kippenvlees niet meer roze is vanbinnen. Roer tussendoor goed om. Breng op smaak met peper en zout.
Meng in een grote kom de couscous met 150 ml bouillon per persoon en laat, afgedekt, minimaal 10 minuten staan (zie Tip).
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Bereid dan alle couscous, maar gebruik 2/3. De overige couscous kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.
Snijd de munt en bladpeterselie fijn. Pers het sap van de limoen. Maak in een kleine kom een dressing van de labne, de helft van de fijngesneden munt en bladpeterselie en 1/2 el limoensap per persoon. Voeg eventueel extra vierge olijfolie naar smaak toe om de saus wat aan te lengen. Breng op smaak met peper en zout. Meng de andere helft van de verse kruiden door de couscous.
Haal de kipdrumsticks uit de pan. Voeg de couscous toe aan de pan met groenten en meng goed. Verdeel de couscous over de borden en leg de kipdrumsticks erop. Serveer met de kruidendressing.