Aujourd'hui, vous allez préparer vous-même le muhammara de cette recette : une tartinade relevée dont le nom arabe signifie "rougit".
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
½ pièce(s)
Aubergine
1 pièce(s)
Poivron rouge pointu
½ sachet(s)
Mélange d'épices du Moyen-Orient
½ pièce(s)
Gousse d'ail
1 pièce(s)
Pain plat libanais
75 g
Boulgour
(Contient Blé Peut contenir Soja)
0.13 pièce(s)
Piment rouge
¼ pièce(s)
Citron
5 g
Persil plat frais
10 g
Noix concassées
⅓ sachet(s)
Graines de cumin moulues
40 g
Houmous
1 cc
Cassonade
2 cs
Huile d'olive
⅓ pièce(s)
Cube de bouillon de légumes à faible teneur en sel
à votre goût
Poivre et sel
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in de lengte doormidden. Maak kruislings inkepingen in het vruchtvlees, maar laat de schil heel. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Leg de aubergine op de schil in de pan en bak 2 minuten. Verlaag het vuur, draai de aubergine om en bak nog 5 minuten. Halveer de rode puntpaprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in repen.
Conseil: Le saviez-vous ? L'aubergine est un légume polyvalent riche en fer et vitamine C.
Meng in een kleine kom per persoon: 1 tl Midden-Oosterse kruiden en 1/2 el olijfolie. Haal de aubergine uit de pan, leg op de schil op een bakplaat met bakpapier en smeer in met de kruidenolie. Leg ook de puntpaprika en 1/2 knoflookteen per persoon op de bakplaat. Besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Rooster de groenten 12 – 15 minuten in de oven. Bak het naanbrood de laatste 2 – 3 minuten mee.
Breng 175 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel 1/3 groentebouillonblokje per persoon boven de pan. Voeg de bulgur toe en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet af. Roer regelmatig goed door.
Conseil: Ce plat est calorique. Si vous surveillez vos apports caloriques, faites cuire tout le boulgour mais utilisez-en les 2/3 seulement. Vous pourrez utiliser le reste dans une salade au déjeuner le lendemain par exemple.
Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd 1/8 rode peper per persoon fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Snijd de citroen daarna in partjes. Snijd de bladpeterselie grof. Haal, wanneer de aubergine gaar is, de paprika en knoflook van de bakplaat. Zet de oven uit, maar houd de aubergine en het naanbrood warm in de oven. Knijp de knoflook uit het velletje.
Conseil: (s) Attention : le piment rouge est fort ! Si vous n'aimez pas manger trop épicé ou s'il y a des enfants à table, utilisez-en moins ou servez-le séparément.
Voeg de walnootstukjes, knoflook, fijngesneden rode peper en de helft van de paprika toe aan een hoge kom. Voeg hier per persoon: 1/2 el olijfolie, 1 tl komijn, 1 tl bruine suiker en 1/2 tl Midden-Oosterse kruiden aan toe. Mix met een staafmixer tot een dikke egale pasta. Pers er 1 citroenpartje per persoon boven uit en voeg peper en zout toe naar smaak. Meng goed.
Meng de overgebleven paprika door de bulgur, samen met de bladpeterselie en 1 tl citroenrasp per persoon. Verdeel de bulgur over diepe borden of kommen en leg daarop 1/2 aubergine per persoon. Serveer de muhammara en hummus ernaast. Garneer met de overige citroenpartjes en het naanbrood.