Baba ganoushbowl met couscous en witte kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Baba ganoushbowl met couscous en witte kaas

Baba ganoushbowl met couscous en witte kaas

met ingelegde rode ui, gegrilde groenten en amandelen

Baba ganoush komt uit de Midden-Oosterse keuken en wordt in de basis gemaakt van gegrilde aubergine, knoflook en tahin.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden
Courgette

½ stuk(s)

Courgette

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

Midden-Oosterse kruidenmix

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

Volkoren couscous

40 gram

Volkoren couscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine)

Ui

½ stuk(s)

Ui

Libanees flatbread

1 stuk(s)

Libanees flatbread

Gezouten amandelen

10 gram

Gezouten amandelen

Baba ganoush

40 gram

Baba ganoush

(Bevat Sesamzaad)

Witte kaas

50 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

Suiker

½ el

Suiker

Wittewijnazijn

½ el

Wittewijnazijn

Olijfolie

½ el

Olijfolie

Zoutarme groentebouillon

90 ml

Zoutarme groentebouillon

Peper en zout

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)729 kcal
Energie (kJ)3050 kJ
Vetten30.1 g
waarvan verzadigd9.8 g
Koolhydraten85.5 g
waarvan suikers19.7 g
Vezels8.2 g
Eiwitten25.8 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Steelpan
Pan met deksel
Aluminiumfolie
Vergiet

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de courgette in dunne schijfjes. Snijd de puntpaprika door de helft, verwijder de zaadlijst en snijd in reepjes.
  • Leg de courgetteschijfjes en paprikareepjes op de helft van een bakplaat met bakpapier.
  • Besprenkel met per persoon: 1/2 el olijfolie, 3/4 tl Midden-Oosterse kruiden, peper en zout (zie Tip).

Tip: Je kunt de olijfolie en kruiden ook mengen in een kom en vervolgens met een borsteltje de plakken ermee insmeren.

Ui inleggen
2
  • Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de couscous en 3/4 tl Midden-Oosterse kruiden per persoon toe en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer los met een vork.
  • Plaats de bakplaat in de oven en bak de courgetteschijfjes en paprikareepjes 6 - 8 minuten in de oven.
  • Verhit 50 ml water per persoon in een steelpan. Voeg per persoon: 1/2 el suiker en 2 el wittewijnazijn toe. Haal van het vuur.
  • Snijd de ui in halve ringen. Voeg de ui toe aan het azijnmengsel en laat staan tot verder gebruik.

Weetje: Volkoren couscous bevat in vergelijking met witte couscous 5 keer zoveel vitamine B2 en 3 keer zoveel vitamine E.

Snijden
3
  • Besprenkel het platbrood met olijfolie, peper en eventueel zout naar smaak.
  • Vouw het platbrood in aluminiumfolie. Leg het platbrood op de andere helft van de bakplaat met bakpapier en verwarm 1 - 2 minuten in de oven.
  • Hak ondertussen de amandelen grof.
  • Snijd het platbrood in 8 punten.
Serveren
4
  • Serveer de couscous in diepe borden. Verdeel hierover de gegrilde courgetteschijfjes en paprikareepjes.
  • Giet de ingelegde rode ui af in een vergiet.
  • Serveer de rode ui en baba ganoush op de borden.
  • Verkruimel de witte kaas over de borden. Garneer met de amandelstukjes en de platbroodpunten.