Burgers zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Voor deze burger ga je zelf aan de slag met boekoeloekoe. Dit is een burgermix zonder toegevoegde E-nummers die bestaat uit kruiden en volkoren granen. Deze mix is een veelzijdige aanvulling op een gevarieerd voedingspatroon.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
½
Échalote
½
Mélange d'épices pour hamburger
(Contient Gluten, Céleri Peut contenir Fruits à coque, Arachides, Graines de sésame, Lait (contient du lactose), Soja, Lupin)
40
Tranches de Gouda Vieux
(Contient Lait (contient du lactose))
1
Œuf de poule
(Contient Œuf)
200
Haricots verts
300
Pomme de terre à chair ferme
25
Lait
(Contient Lait (contient du lactose))
1
Huile d'olive
Poivre et sel
Snipper de sjalot flinterdun. Meng in een kom de boekoeloekoemix met de sjalot, oude kaas, ei, melk, peper en zout. Kneed de boekoeloekoemix goed en laat 15 minuten afgedekt in de koelkast opstijven.
Schil of was ondertussen de aardappelen (mozart) grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel op middelmatig vuur en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en kook de sperziebonen in 6 - 8 minuten beetgaar.
Maak ondertussen van de boekoeloekoemix 2 burgers per persoon.
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de burgers 5 minuten aan elke kant.
Verdeel de burgers, gebakken aardappelen en sperziebonen over de borden.