Voldoende groente eten is met dit recept een eitje. Met deze boerenomelet krijg je namelijk in een keer 250 gram groente binnen. Naar het schijnt werd deze boerenomelet oorspronkelijk gemaakt met alle groente die de boer nog in de keuken had. Zo zette hij eenvoudig een voedzame maaltijd op tafel, zonder eten te verspillen. Heb jij nog wat extra groente of kruiden in je keukenkastje? Voeg die dan gerust toe. Naast groente zit er vandaag ook oude kaas in de omelet – dit zorgt ervoor dat het geheel lekker smeuïg wordt.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
150 g
Dés de pommes de terre
½ pièce(s)
Poivron rouge
½ pièce(s)
Tomate
5 g
Persil frisé et ciboulette frais
100 g
Mélange de légumes italiens avec des champignons
4 pièce(s)
Œuf
½ pièce(s)
Ciabatta grise aux graines de tournesol
25 g
Gouda vieux râpé
20 g
Roquette et mâche
à votre goût
Poivre et sel
1 cc
Vinaigre balsamique noir
1 cs
Beurre [végétal]
à votre goût
Huile d'olive vierge extra
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de roomboter in een grote hapjespan of koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelblokjes 6 - 8 minuten. Snijd de rode paprika in dunne reepjes. Snijd de pruimtomaat in blokjes en houd apart. Hak de krulpeterselie en bieslook grof.
Conseil: Si vous préparez ce plat pour plus de 2 personnes, utilisez plusieurs sauteuses ou poêles.
Voeg de rode paprika en de groentemix toe aan de hapjespan met de aardappelblokjes. Breng op smaak met peper en zout. Dek de pan af en bak 5 - 7 minuten. Schep af en toe om.Kluts ondertussen de eieren in een kom met de helft van de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
Conseil: LE SAVIEZ-VOUS ? L'œuf est l'un des rares aliments très riches en vitamine D. Celle-ci est essentielle pour fixer le calcium. L’œuf est en plus riche en vitamine A, B12 et sélémium.
Bak de ciabatta 6 - 8 minuten in de oven.Voeg het eimengsel toe aan de pan met groente en laat 4 - 5 minuten afgedekt stollen.Bestrooi na 3 minuten met de geraspte oude kaas.
Meng de rucola, veldsla en tomatenblokjes in een saladekom met per persoon 1 tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.Verdeel de boerenomelet in twee helften en serveer met de salade. Garneer met de overige kruiden en serveer met de ciabatta.
Conseil: LE SAVIEZ-VOUS ? Ce plat contient beaucoup de légumes et donc plus des AJR en vitamine C. Combinés au fromage, les légumes fournissent aussi plus d'un quart des AJR en calcium.