Pourquoi le brocoli est-il un "super légume" ? a) parce qu'il contient beaucoup de vitamines (A, C et E) b) parce qu'il est très riche en fibres ou c) parce qu'il contient beaucoup de fer. (La bonne réponse est : a), b) et c) !)
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
75 ml
Lait de coco
1 pièce(s)
Gousse d'ail
70 g
Riz long grain
100 g
Riz de brocoli
100 g
Aiguillettes de poulet
½ pièce(s)
[Mini-]concombre
5 ml
Huile de sésame
(Contient Graines de sésame)
5 g
Graines de sésame
½ cc
Miel [ou alternative vegan]
1 cs
Beurre [végétal]
½ cs
Vinaigre balsamique blanc
à votre goût
Poivre et sel
½ cs
Vinaigre de vin blanc
¼ pièce(s)
Cube de bouillon de volaille à faible teneur en sel
Breng de kokosmelk samen met 175 ml water per persoon en 1/4 kippenbouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel.Pers de knoflook of snijd fijn. Kook de rijst in de pan met deksel, afgedekt, 12 - 14 minuten op laag vuur. Kook de laatste 2 minuten ook de broccolirijst mee. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen. Proef goed en breng op smaak met zout.
Verhit 1 el boter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de knoflook en kipfilethaasjes 1 - 2 minuten. Voeg de honing en 1 el water per persoon toe aan de kipfilethaasjes en meng goed. Dek de pan af en bak nog 3 - 4 minuten zachtjes. Draai de kipfilethaasjes af en toe om.Haal het deksel van de pan en bak dan nog 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer vervolgens in dunne halve maantjes. Maak in een saladekom een dressing van de sesamolie, het sesamzaad en per persoon 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 witte balsamicoazijn. Meng de dressing met de komkommer en breng op smaak met peper en zout
Conseil: Le goût de l'huile de sésame est assez fort. Ajoutez-en éventuellement moins ou supprimez-la si vous ne l'aimez pas.
Verdeel de kokos-broccolirijst over de borden. Schep de kipfilethaasjes en de honing-knoflooksaus hierop. Serveer de komkommersalade erbij.