Bulgur met feta en granaatappelpitjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgur met feta en granaatappelpitjes

Bulgur met feta en granaatappelpitjes

Met gebakken aubergine en geurige koriander

Het lijkt een gedoe om alle pitjes uit de granaatappel te krijgen, maar dat vast best mee! Op onze blog en Facebookpagina laten wij in een video zien hoe je heel gemakkelijk de granaatappelpitjes uit de schil krijgt.

Tags:
Végé
Allergènes:
Gluten
Lait (contient du lactose)

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité

½

Aubergine

Poivron rouge

85 g

Boulgour complet

(Contient Gluten Peut contenir Soja)

½ cc

Origan séché

¼

Grenade

30 g

Roquette

(Peut contenir Céleri)

37.5 g

Feta

(Contient Lait (contient du lactose))

1 brin(s)

Coriandre fraîche

(Peut contenir Céleri)

Ingrédients à avoir chez soi

175 ml

Bouillon de légumes

½ cs

Huile d'olive

½ cs

Huile d'olive vierge extra

½ cc

Vinaigre balsamique noir

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)535 kcal
Énergie (kJ)2238 kJ
Graisses18 g
dont saturés6 g
Glucides61 g
dont sucres0 g
Fibres22 g
Protéines20 g
Sel0 g

Ustensiles

Couteau
Casserole
Grande casserole
Assiette

Instructions

Snijd de courgette in klakken
1

Snijd de aubergine in plakken van maximaal een ½ cm dik en snijd de paprika in dunne parten. Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur.

Bak de aubergine
2

Verhit de olijfolie in de koekenpan, bak de aubergine 2 – 3 minuten aan elke kant op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout. Haal de aubergine uit de pan en bewaar in de saladekom. Bak daarna de paprika 4 minuten op hoog vuur en bewaar bij de aubergine in de saladekom.

3

Verhit de olijfolie in de koekenpan, bak de aubergine 2 – 3 minuten aan elke kant op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout. Haal de aubergine uit de pan en bewaar in de saladekom. Bak daarna de paprika 4 minuten op hoog vuur en bewaar bij de aubergine in de saladekom.

Haal de geanaatappelpitjes uit de schil
4

Snijd ondertussen de granaatappel en haal de pitjes uit de schil. Scheur de rucola klein en verkruimel de feta. Voeg de rucola, het grootste deel van de feta en het grootste deel van de granaatappelpitjes bij de groenten in de saladekom.

5

Schep voorzichtig de bulgur door de salade en breng op smaak met de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, peper en zout.

Garneer het gerecht met de achtergehouden feta en granaatappel
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de achtergehouden feta en granaatappelpitjes. Hak de koriander fijn en strooi over de maaltijd.

Tip! Roer de bulgur tijdens het koken na 5 minuten door en roer goed over de bodem. Zo voorkom je dat de bulgur aanbakt.