Burger à l’italienne
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Burger à l’italienne

Burger à l’italienne

servi avec une salsa de tomates, une mayonnaise au basilic et des morceaux de noix

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Tags:
Famille
Allergènes:
Moutarde
Œuf

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation20 minutes
Cuisson20 minutes
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité

1 pièce(s)

Petit pain blanc

1.5 pièce(s)

Tomate

½ pièce(s)

Oignon

1 pièce(s)

Gousse d'ail

25 g

Copeaux de Grana Padano AOP

15 ml

Crème de basilic

50 g

Mayonnaise

(Contient Moutarde, Œuf)

1 pièce(s)

Steak haché de bœuf et de porc

5 g

Noix concassées

40 g

Radicchio, roquette et laitue

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Vinaigre balsamique noir

1 cs

Huile d'olive vierge extra

½ cs

Beurre [végétal]

à votre goût

Poivre et sel

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Valeurs nutritionnelles

Énergie (kcal)972 kcal
Énergie (kJ)4065 kJ
Graisses70 g
dont saturés21 g
Glucides42 g
dont sucres9 g
Fibres5.4 g
Protéines40 g
Sel2 g

Ustensiles

Bol
Petit bol
Poêle

Instructions

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de ciabatta 6 - 8 minuten.Snijd de pruimtomaat en de tomaat in kleine blokjes.Snipper de helft van de rode ui zeer fijn en snijd de rest in halve ringen.Pers de knoflook of snijd fijn.

Salsa en mayo maken
2

Meng in een kom de fijngesneden rode ui, de tomatenblokjes, de knoflook, de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.Meng in een kleine kom de basilicumcrème met de mayonaise.

Conseil: Si vous surveillez votre apport calorique, utilisez la moitié de la mayonnaise et du grana panado. Utilisez éventuellement aussi la moitié de l'huile d'olive vierge extra pour la salsa de tomates.

Hamburger bakken
3

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de hamburger samen met de rode-uiringen 2 – 3 minuten per kant, of tot de hamburger gaar is.Strooi in de laatste minuut de helft van de grana padano over de burgers.Verhit ondertussen een andere koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de walnootstukjes tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Serveren
4

Snijd de ciabatta's open en besmeer met de basilicummayonaise.Leg de hamburger erop, bedek met 3 el tomatensalsa per persoon en een beetje van de radicchio, rucola en bladsla.Meng de overige sla met de rest van de tomatensalsa en serveer ernaast.Garneer de salade met de walnootstukjes en de overige grana padano.