Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
200 g
Pomme de terre
½ pièce(s)
Oignon
1 pièce(s)
Tomate
1 pièce(s)
Pain à burger aux graines de sésame
30 g
Roquette et mâche
¼ pièce(s)
[Mini-]concombre
20 g
Cheddar râpé
½ pièce(s)
Valess Crispy chicken style burger
¾ cs
Huile de tournesol
1 cc
Vinaigre balsamique blanc
½ cs
Huile d'olive vierge extra
½ cs
Huile d'olive
à votre goût
Poivre et sel
1 cc
Moutarde
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd in partjes. Meng in een kom de aardappelpartjes met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Snijd de helft van de tomaat in plakken en de andere helft in kleine blokjes.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de Valess Crispy Chicken Style Burger en de rode ui 8 – 10 minuten op middelhoog vuur, of tot ze gaar zijn. Keer regelmatig om. De ui is klaar wanneer deze zacht, zoet en gekaramelliseerd is.
Snijd de komkommer in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de gemengde sla, de kleingesneden tomaat en de komkommer door de dressing. Houd een paar slablaadjes apart om de burgers mee te beleggen.
Conseil: Le saviez-vous ? 20 g de roquette renferment plus de fer, de vitamine A et de calcium que 100 g de la plupart des autres légumes.
Verdeel de hamburgerbollen over de borden. Snijd de hamburgerbollen open en smeer een laagje mosterd over de onderste helft van de hamburgerbol. Beleg elke bol met wat sla, wat rode ui, 1 tomatenplak en 1 Valess Crispy Chicken Style Burger. Bestrooi met de geraspte cheddar.
Serveer de burgers met de gebakken aardappeltjes en de salade.