Vandaag ga je stapelen! Dit is namelijk een burger met heel veel extra's - van pittige rode ui tot een gebakken ei én ontbijtspek. Om te voorkomen dat jouw burgertoren uit elkaar valt, kun je er een satéprikker in steken. Bij de burger serveer je krokant gebakken aardappelpartjes en een frisse salade.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Roseval aardappelen
1 stuk(s)
Biologisch bruin rozenbroodje
(Bevat Gluten, Tarwe, Gerst Kan bevatten Eieren, Noten, Lupine, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja, Mosterd)
1 stuk(s)
Mesclun
100 gram
Mini-romatomaten
½ stuk(s)
Rode ui
25 gram
Ontbijtspek
1 stuk(s)
Kalfsburger
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
¼ bakje(s)
Kappertjes en gesneden augurken
40 gram
Mayonaise
(Bevat Eieren, Mosterd)
1 el
Olijfolie
¼ el
Honing
½ el
Mosterd
1 el
Extra vierge olijfolie
½ el
Wittewijnazijn
¼ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Verhit de oven op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier, meng met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 30 – 35 minuten in de oven. Besprenkel het rozenbroodje met wat water en bak ze de laatste 6 - 8 minuten mee.
Snijd ondertussen de little gem grof, halveer de mini-romatomaten en snijd de rode ui in halve ringen. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek, zonder vet, in 3 – 5 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart. Breek de helft van de ontbijtspek in kleinere stukken (deze meng je later met de sla).
Meng in een saladekom de honing, mosterd, extra vierge olijfolie en wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de roomboter in een andere koekenpan en bak de rode ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de kalfsburger toe en bak deze 4 – 5 minuten per kant t. Verhit ondertussen de overige olijfolie in de koekenpan van het ontbijtspek en bak per persoon 1 spiegelei.
Voeg de little gem, de mini-romatomaten, de stukjes ontbijtspek en de augurken en kappertjes toe aan de saladekom en meng goed.
Snijd de rozenbroodjes open. Leg de kalfsburger en de uien erop. Leg hier het gebakken ei en het overige ontbijtspek op. Serveer de burgers met de roseval aardappelen, de mayonaise en de salade.