topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Burrata met serranoham

Burrata met serranoham

Voorgerecht | 2 porties | met pistachenoten en kumato tomaat

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen. Ga voor een feestelijk voorgerecht vol Italiaanse delicatessen. Met de volle smaak van burrata gecombineerd met het zilte van de serranoham, op een bedje van kumato tomaat en afgemaakt met pistachnootjes. Een beter begin van je diner kun je niet krijgen.

Labels:
Recept
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Pistachenoten
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd10 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

2 bol(len)

Burrata

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Kumato-tomaat

10 gram

Pistachenoten

(Bevat Pistachenoten Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

40 gram

Rucola en veldsla

40 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

1 stuk(s)

Citroen

40 gram

Serranoham

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1913 kJ
Energie (kcal)457 kcal
Vetten35.5 g
waarvan verzadigd14.6 g
Koolhydraten10 g
waarvan suikers5.2 g
Vezels3.5 g
Eiwitten24.1 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Saladekom
Koekenpan

Instructies

1
  • Snijd de kumato tomaat in dunne schijfjes.
  • Hak de pistachenoten fijn.
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Pers de citroen vervolgens uit boven een kleine kom.
2
  • Meng in een saladekom 1/2 el olijfolie met de zwarte balsamicoazijn en citroensap naar smaak.
  • Voeg de slamix toe. Meng met de dressing en breng op smaak met peper en zout.
3
  • Verhit een pan zonder olie op hoog vuur en rooster de pistachenoten goudbruin.
  • Haal uit de pan en bewaar apart.
4
  • Verdeel de tomatenschijfjes over platte borden.
  • Leg een handje slamix in het midden van de borden en leg 1 hele burratabol op ieder bord.
  • Scheur de serranoham in stukken en gebruik samen met de pistachenoten als garnering.
  • Besprenkel met de pesto en de citroenrasp.