Cheeseburger met cheddar en tomaat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cheeseburger met cheddar en tomaat

Cheeseburger met cheddar en tomaat

met gebakken patatjes en sla

Zoete en gewone aardappelen zitten boordevol vitaminen en mineralen. Zoals vitamine A, wat bijdraagt aan gezonde ogen en een sterk afweersysteem.

Labels:
Familie
Allergenen:
Sesamzaad
Soja
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Rosevalaardappelen

1 stuk(s)

Hamburgerbroodje met sesam

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Noten, Gluten)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Tomaat

½ head

Botersla

1 stuk(s)

Hamburger van gemengd gehakt

(Bevat Eieren, Tarwe Kan bevatten Selderij, Soja, Mosterd)

15 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3647 kJ
Energie (kcal)872 kcal
Vetten42.3 g
waarvan verzadigd13.9 g
Koolhydraten86.6 g
waarvan suikers10.3 g
Vezels14.2 g
Eiwitten35.9 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Koekenpan met deksel

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in wedges. Meng de aardappelwedges in een kom met de olijfolie, peper en zout.
  • Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak de aardappelwedges 30 - 40 minuten in de oven (zie Tip). Schep halverwege om.
  • Bak de laatste 4 - 5 minuten het hamburgerbroodje mee.

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan 2/3 van de aardappelen. De overige aardappelen kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.

Snijden
2
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
  • Snijd de tomaat in schijfjes en haal de slabladeren los van de krop.
  • Houd 2 tomatenschijfjes per persoon apart voor op de burger.
  • Meng in een saladekom de tomaat met de sla, de zwarte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
Ui bakken
3
  • Verhit de boter in een pan met deksel op middellaag vuur en bak de ui 4 - 6 minuten.
  • Verhoog het vuur naar middelhoog en bak de burger samen met de ui 1 - 2 minuten.
  • Draai de burger om, verdeel de cheddar erover, verlaag het vuur naar laag en bak, afgedekt, nog 2 - 3 minuten zodat de kaas smelt.
Serveren
4
  • Snijd het hamburgerbroodje open en verdeel wat van de salade en de tomatenschijfjes erop.
  • Beleg met wat van de gebakken ui en de cheeseburger.
  • Besprenkel de burger met het bakvet uit de pan.
  • Serveer de burger met de patatjes, de overige salade en mayonaise naar smaak.