Curry de poulet et riz de chou-fleur
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Curry de poulet et riz de chou-fleur

Curry de poulet et riz de chou-fleur

préparé avec du poivron

Au lieu du riz ordinaire, vous utilisez ici du riz de chou-fleur : non seulement il cuit plus vite, mais il contribue aussi à vos apports en légumes.

Tags:
Calorie Smart
Légumes +

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation20 minutes
Cuisson20 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½ pièce(s)

Gousse d'ail

½ pièce(s)

Poivron

½ pièce(s)

Oignon

50 g

Riz long grain

100 g

Émincés de poulet aux épices kebab

½ sachet(s)

Épices de curry jaune

90 ml

Lait de coco

150 g

Riz de chou-fleur

(Peut contenir Céleri)

2.5 g

Coriandre fraîche

Ingrédients à avoir chez soi

¾ cs

Huile de tournesol

à votre goût

Poivre et sel

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Valeurs nutritionnelles

Énergie (kcal)672 kcal
Énergie (kJ)2810 kJ
Graisses35.9 g
dont saturés17.9 g
Glucides54.4 g
dont sucres7.7 g
Fibres7.6 g
Protéines28.8 g
Sel1 g

Ustensiles

Casserole avec couvercle
Sauteuse avec couvercle
Poêle

Instructions

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de rijst.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Snijd de paprika in reepjes en de ui in halve ringen. 
  • Kook de aangegeven hoeveelheid rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Curry maken
2
  • Verwarm 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur en bak de knoflook, paprika, ui en kippendijreepjes 3 - 4 minuten. 
  • Voeg de currykruiden toe en bak nog 1 minuut.  
  • Voeg de kokosmelk toe, roer goed door, verlaag het vuur en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten zachtjes koken.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Bloemkoolrijst bakken
3
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur.
  • Bak de bloemkoolrijst 3 - 4 minuten al roerend. Breng op smaak met flink wat peper en zout. 
  • Hak ondertussen de koriander grof.
Serveren
4
  • Meng de bloemkoolrijst door de witte rijst en verdeel over diepe borden.
  • Schep de kipcurry erover. Garneer met de koriander.

Weetje: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor onder andere gezonde darmen.