Ce steak de qualité supérieure peut être cuit brièvement pour savourer un burger rosé. Vous pouvez aussi le déguster cru, en steak tartare.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
50 g
Sauce au poivre noir
200 g
Demi-grenailles avec peau précuites
1 pièce(s)
Steak haché
30 g
Roquette et mâche
½ pièce(s)
Oignon
¼ sachet(s)
Épices mexicaines
⅓ pièce(s)
[Mini-]concombre
5 g
Graines de courge
4 ml
Huile d'olive au citron
1 cs
Beurre [végétal]
à votre goût
Poivre et sel
1 cc
Vinaigre de vin blanc
½ cs
Huile de tournesol
Haal de Duitse biefstuk uit de koelkast. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 10 - 11 minuten. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Voeg in de laatste minuut 3/4 tl Mexicaanse kruiden per persoon toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1 el roomboter per persoon in een grote koekenpan. Fruit de rode ui 2 - 3 minuten op middelhoog vuur op één helft van de koekenpan. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes. Meng in een saladekom 1 tl wittewijnazijn per persoon met de olijfolie met citroen. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de rucola, veldsla en komkommer toe aan de kom en meng goed.
Conseil: Si vous cuisinez pour plus de 4 personnes, divisez l'oignon rouge et le steak haché dans 2 poêles. Faites d'abord cuire l'oignon et ensuite le steak haché à l'étape suivante.
Bestrooi beide kanten van de Duitse biefstuk met peper en zout. Voeg de Duitse biefstuk toe aan de andere kant van de koekenpan bij de rode ui. Bak het vlees 2 - 4 minuten per kant. Haal de Duitse biefstuk en rode ui uit de koekenpan. Verhit de zwarte pepersaus in dezelfde pan 1 minuut op middelhoog vuur.
Serveer de Duitse biefstuk op de borden. Verdeel de zwarte pepersaus en rode ui erover. Leg de krieltjes ernaast. Serveer de salade erbij en garneer met de pompoenpitten.
Conseil: Si vous avez plus de temps, faites griller les graines de courge. Faites chauffer une poêle à feu vif, sans matière grasse, et faites-y griller les graines de courge jusqu’à ce qu'elles commencent à crépiter. Le saviez-vous ? Le concombre contient essentiellement de l’eau, mais renferme aussi des vitamines et minéraux. Hydratant, il est peu calorique et vous apporte aussi des nutriments essentiels.