Maiskolf met Parmigiano Reggiano
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Maiskolf met Parmigiano Reggiano

Maiskolf met Parmigiano Reggiano

2 stuks | met knoflookboter en verse peterselie

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Labels:
Recept
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Maiskolf

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Boter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Knoflookteen

3 tl

Gerookt paprikapoeder

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2238 kJ
Energie (kcal)535 kcal
Vetten46.3 g
waarvan verzadigd29.1 g
Koolhydraten19.2 g
waarvan suikers12.7 g
Vezels4.5 g
Eiwitten7.9 g
Zout0.2 g

Benodigdheden

Kom
Aluminiumfolie
Rasp

Instructies

1
  • Haal de boter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de peterselie fijn.
  • Meng in een kom de boter met de knoflook, het gerookte paprikapoeder en de helft van de peterselie. Breng op smaak met peper en zout.
2
  • Maak de bladeren los van de maiskolf door ze van boven naar onderen te trekken. Snijd dan de onderkant, waar de bladeren vastzitten, van de maiskolf af. Verwijder eventuele draden. 
  • Besmeer mais met de knoflookboter.
3
  • Steek de barbecue aan (zie Tip).
  • Leg de maiskolf op de barbecue en grill 15 - 20 minuten. 
  • Keer de mais iedere 5 minuten om.

Tip: Je kunt de mais ook in de oven bereiden. Verpak de maiskolf in aluminiumfolie en rooster 25 - 30 minuten in de oven.

4
  • Leg de mais op een serveerschaal.
  • Rasp de Parmigiano Reggiano eroverheen.
  • Garneer met de overige peterselie.