Fusilli met kipgehaktballetjes en rode pesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fusilli met kipgehaktballetjes en rode pesto

Fusilli met kipgehaktballetjes en rode pesto

Met een frisse salade van veldsla en radicchio

Je draait voor dit gerecht zelf de balletjes van kipgehakt. Het kipgehakt is voorgekruid met kruiden als tijm, rozemarijn en oregano. De rode pesto komt van Kitchen on a Mission en bevat zongedroogde tomaat, oude kaas en cashewnoten. Wil je meer weten over Kitchen on a Mission? Je leest hun verhaal op ons blog!

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Allergènes:
Gluten
Lait (contient du lactose)
Fruits à coque

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation25 minutes
Cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité

½

Poivron jaune

125 g

Tomates cerises rouges

110 g

Poulet haché aux épices italiennes

90 g

Fusilli

(Contient Gluten Peut contenir Lupin, Soja, Œuf, Moutarde)

40 g

Pesto rouge

(Contient Lait (contient du lactose), Fruits à coque)

40 g

Radicchio, roquette et laitue

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Huile d'olive

½ cs

Huile d'olive vierge extra

2 cc

Vinaigre balsamique noir

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)846 kcal
Énergie (kJ)3540 kJ
Graisses43 g
dont saturés8 g
Glucides73 g
dont sucres0 g
Fibres11 g
Protéines36 g
Sel0 g

Ustensiles

Casserole avec couvercle
Sauteuse
Wok
Saladier

Instructions

1

Kook 500 ml water in een pan met deksel voor de fusilli.

Verwijder de zaadlijsten van de gele paprika en snijd in dunne repen.
2

Snijd de paprika in smalle repen. Halveer de cherrytomaten. Draai per persoon 4 balletjes van het kipgehakt.

3

Kook de fusilli, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de kipgehaktballetjes in 5 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Voeg daarna de gele paprika en ¾ van de cherrytomaten toe en roerbak 4 minuten.

Voeg de fusilli toe.
5

Voeg tenslotte de rode pesto toe en roer goed door. Voeg de fusilli en 1 el kookvocht per persoon toe, breng op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.

6

Meng de veldslamelange met de overige cherrytomaten, de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, peper en zout in een saladekom.

Serveer met de veldslamelange.
7

Verdeel de pasta over de borden en serveer met de salade.