Fusilli met reuzengarnalen, broccoli en citroenroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fusilli met reuzengarnalen, broccoli en citroenroomsaus

Fusilli met reuzengarnalen, broccoli en citroenroomsaus

Een kleurrijk gerecht met groene broccoli en rode paprika

Dit Italiaanse gerecht is voor de verandering niet met een tomatensaus, maar met een roomsaus met reuzengarnalen en citroen.

Tags:
Épicé
Allergènes:
Crustacés
Gluten
Lait (contient du lactose)

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½

Oignon

1

Gousse d'ail

¼

Piment rouge

150 g

Champignons

½

Poivron rouge

Citron jaune

1

Crevettes

(Contient Crustacés)

90 g

Fusilli

(Contient Gluten Peut contenir Lupin, Soja, Œuf, Moutarde)

2 cs

Crème fraîche bio

(Contient Lait (contient du lactose))

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile d'olive

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)640 kcal
Énergie (kJ)2678 kJ
Graisses16 g
dont saturés8 g
Glucides68 g
dont sucres0 g
Fibres13 g
Protéines27 g
Sel0 g

Ustensiles

Couvercle
Casserole
Râpe
Poêle

Instructions

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel.

2

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes en snijd de paprika klein. Was de citroen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit.

3

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de reuzengarnalen 2 minuten op middelhoog vuur, of totdat ze roze kleuren. Haal uit de pan, besprenkel met ½ tl citroensap per persoon en bewaar apart.

4

Spoel de wok of hapjespan schoon en verhit de overige olijfolie in de wok of hapjespan. Fruit de ui, knoflook en rode peper 1 minuut op laag vuur. Voeg de broccoli, een ½ tl citroenrasp per persoon en 4 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 10 minuten. Voeg halverwege de paprika toe.

5

Kook ondertussen de fusilli, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

6

Voeg de crème fraîche en 1 tl citroensap per persoon toe aan de wok of hapjespan. Voeg vervolgens de garnalen en de fusilli toe. Bestrooi met peper en zout en verhit nog 1 minuut.

7

Verdeel het gerecht over de borden en besprenkel naar smaak met extra citroenrasp- en sap.