Gebakken zalmfilet met waterkers, cherrytomaten en gnocchi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebakken zalmfilet met waterkers, cherrytomaten en gnocchi

Gebakken zalmfilet met waterkers, cherrytomaten en gnocchi

Met een mix van rode, gele en oranje cherrytomaten

Heb jij al eens eerder waterkers gegeten? Waterkers kun je rauw eten in een salade, maar kan ook gekookt worden. Vaak wordt waterkers als garnering gebruikt of in een soep verwerkt. Waterkers zou bovendien een afrodisiacum zijn en daarnaast eetlustopwekkend en stofwisseling bevorderend werken. Het schijnt dat een kop van waterkers bovendien goed is tegen chronische huidklachten en blaasklachten. Bijzonder plantje dus!

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Allergènes:
Gluten
Œuf
Anhydride sulfureux et sulfites
Blé
Poisson

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation25 minutes
Cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité

½

Oignon

125 g

Tomates cerises de 3 couleurs

250 g

Gnocchi

(Contient Gluten, Œuf, Anhydride sulfureux et sulfites, Blé)

1.5 cc

Origan séché

1

Filet de saumon avec peau

(Contient Poisson)

50 g

Cresson

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Huile d'olive vierge extra

1 cs

Huile d'olive

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)812 kcal
Énergie (kJ)3397 kJ
Graisses38 g
dont saturés12 g
Glucides82 g
dont sucres0 g
Fibres9 g
Protéines32 g
Sel0 g

Ustensiles

Casserole avec couvercle
Sauteuse
Wok
Poêle

Instructions

1

Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de gnocchi.

Snijd de groenten.
2

Snipper de ui. Snijd de cherrytomaten doormidden.

Kook de gnocchi totdat ze boven komen drijven.
3

Kook de gnocchi in de pan met deksel totdat ze boven komen drijven. Giet af en laat afkoelen door de gnocchi met koud water af te spoelen.

4

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de cherrytomaten toe en roerbak 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de oregano toe en roer door.

5

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de zalmfilet 2 – 3 minuten aan elke kant.

Scheur de waterskers klein en roer door.
6

Scheur de waterkers klein boven de wok of hapjespan en roer door. Voeg vervolgens de gnocchi toe en verhit nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de gnocchi over de borden en serveer met de gebakken zalmfilet.
7

Verdeel de gnocchi over de borden en serveer met de gebakken zalmfilet. Besprenkel het gerecht naar wens met extra vierge olijfolie.