Filet de poulet mariné en sauce hollandaise
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Filet de poulet mariné en sauce hollandaise

Filet de poulet mariné en sauce hollandaise

grenailles poêlées au romarin, asperges et tomate rôties

Vous faites mariner le filet de poulet dans un mélange d'épices siciliennes pour donner encore plus de saveur à ce plat gourmand facile à préparer.

Allergènes:
Lait (contient du lactose)
Œuf

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation20 minutes
Cuisson20 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

1 pièce(s)

Filet de poulet

50 g

Sauce hollandaise

(Contient Lait (contient du lactose), Œuf)

200 g

Demi-grenailles avec peau précuites

125 g

Asperges vertes

0.17 sachet(s)

Thym séché

1 pièce(s)

Tomate

0.17 sachet(s)

Romarin séché

½ sachet(s)

Mélange d’épices siciliennes

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile d'olive

½ cs

Beurre [végétal]

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

Énergie (kcal)686 kcal
Énergie (kJ)2869 kJ
Graisses40.9 g
dont saturés11.7 g
Glucides41.8 g
dont sucres5.4 g
Fibres8 g
Protéines37.5 g
Sel1.7 g

Ustensiles

Assiette creuse
Plat à four
Poêle avec couvercle
Casserole en inox

Instructions

Groenten roosteren
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Verwijder 1 – 2 cm van harde onderkant van de groene asperges. Snijd de tomaat in 8 partjes. Verdeel de groene asperges en tomaten over een ovenschaal, besprenkel met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 tl tijm en breng op smaak met peper en zout. Rooster vervolgens 18 minuten in de oven.
  • Marineer ondertussen de kipfilet in een diep bord met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 1/2 tl Siciliaanse kruidenmix. Breng op smaak met peper en zout.
Krieltjes bakken
2
  • Leg de gemarineerde kipfilet in een ovenschaal en zet deze bij de groenten in de oven. Bak de kip 8 - 10 minuten, of tot de kip gaar is.
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 5 - 6 minuten.
  • Haal het deksel van de pan en voeg 1/2 tl rozemarijn per persoon toe. Bak, onafgedekt, nog 5 minuten.
Saus verhitten
3
  • Verhit de hollandaisesaus in een steelpan op laag vuur.
  • Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.
  • Voeg de achtergebleven marinade uit de ovenschaal van de kip toe aan de hollandaisesaus.
Serveren
4
  • Verdeel de krieltjes met rozemarijn over de borden.
  • Leg de asperges en tomaten erbij.
  • Snijd de kipfilet in sneetjes en leg de sneetjes schuin over de asperges.
  • Serveer met de hollandaisesaus.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!