Een primeur: er zit voor het eerst sesamolie in de box. Deze sesamolie is geperst uit gepelde en geroosterde bruine sesamzaadjes. De kleur van de olie is relatief donker en in de olie kun je duidelijk de smaak van noot herkennen. Welke olie zou jij graag eens in de box willen zien? Laat het ons vooral weten!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
15 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
110 gram
Kipfilethaasjes
10 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
½ stuk(s)
Rode ui
¼ stuk(s)
Rode peper
250 gram
Champignons
85 gram
Basmatirijst
1 tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
½ el
Zonnebloemolie
Maak een marinade van de honing, 1 tl sojasaus per persoon, 1 el water per persoon, ½ tl sesamolie, peper en zout en meng met de kipfilethaasjes in een kom.
Kook 175 ml water per persoon voor de rijst. Snipper de rode ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel klein.
Verhit de overige sesamolie in een wok of hapjespan met deksel op laag vuur en fruit de ui en de helft van de rode peper 2 minuten. Voeg de rijst toe en roerbak 1 minuut. Voeg vervolgens het kokende water en een snufje zout toe, en kook, afgedekt in 12 – 15 minuten droog. Laat zonder deksel uitstomen.
Verhit de zonnebloemolie in een tweede wok of hapjespan met deksel en fruit de overige rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de broccoli toe en roerbak 2 minuten. Voeg de overige sojasaus toe en roerbak 1 minuut. Voeg vervolgens 3 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 8 – 10 minuten.
Bak ondertussen de kipfilethaasjes in koekenpan op hoog vuur 4 - 6 minuten bruin.
Verdeel de sesamrijst, de kipfilethaasjes en de broccoli over de borden.