Gemarineerde kipfilethaasjes met sesamrijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gemarineerde kipfilethaasjes met sesamrijst

Gemarineerde kipfilethaasjes met sesamrijst

De kip is gemarineerd in o.a. honing, sojasaus en sesamolie

Een primeur: er zit voor het eerst sesamolie in de box. Deze sesamolie is geperst uit gepelde en geroosterde bruine sesamzaadjes. De kleur van de olie is relatief donker en in de olie kun je duidelijk de smaak van noot herkennen. Welke olie zou jij graag eens in de box willen zien? Laat het ons vooral weten!

Tags:
Épicé
Allergènes:
Gluten
Soja
Graines de sésame

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéDifficile

Ingrédients

quantité

15 ml

Sauce soja

(Contient Gluten, Soja)

110 g

Aiguillettes de poulet

10 ml

Huile de sésame

(Contient Graines de sésame)

½ pièce(s)

Oignon rouge

¼ pièce(s)

Piment rouge

250 g

Champignons

85 g

Riz basmati

Ingrédients à avoir chez soi

1 cc

Miel

à votre goût

Poivre et sel

½ cs

Huile de tournesol

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)709 kcal
Énergie (kJ)2967 kJ
Graisses24 g
dont saturés8 g
Glucides83 g
dont sucres0 g
Fibres5 g
Protéines35 g
Sel0 g

Ustensiles

Bol
Casserole avec couvercle
Sauteuse avec couvercle
Wok avec couvercle
Poêle

Instructions

Maak een marinade.
1

Maak een marinade van de honing, 1 tl sojasaus per persoon, 1 el water per persoon, ½ tl sesamolie, peper en zout en meng met de kipfilethaasjes in een kom.

2

Kook 175 ml water per persoon voor de rijst. Snipper de rode ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel klein.

Kook de rijst.
3

Verhit de overige sesamolie in een wok of hapjespan met deksel op laag vuur en fruit de ui en de helft van de rode peper 2 minuten. Voeg de rijst toe en roerbak 1 minuut. Voeg vervolgens het kokende water en een snufje zout toe, en kook, afgedekt in 12 – 15 minuten droog. Laat zonder deksel uitstomen.

Roerbak de broccoli.
4

Verhit de zonnebloemolie in een tweede wok of hapjespan met deksel en fruit de overige rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de broccoli toe en roerbak 2 minuten. Voeg de overige sojasaus toe en roerbak 1 minuut. Voeg vervolgens 3 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 8 – 10 minuten.

5

Bak ondertussen de kipfilethaasjes in koekenpan op hoog vuur 4 - 6 minuten bruin.

Verdeel het gerecht over de borden.
6

Verdeel de sesamrijst, de kipfilethaasjes en de broccoli over de borden.