Een primeur: er zit voor het eerst sesamolie in de box. Deze sesamolie is geperst uit gepelde en geroosterde bruine sesamzaadjes. De kleur van de olie is relatief donker en in de olie kun je duidelijk de smaak van noot herkennen. Welke olie zou jij graag eens in de box willen zien? Laat het ons vooral weten!
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
15 ml
Sauce soja
(Contient Gluten, Soja)
110 g
Aiguillettes de poulet
10 ml
Huile de sésame
(Contient Graines de sésame)
½ pièce(s)
Oignon rouge
¼ pièce(s)
Piment rouge
250 g
Champignons
85 g
Riz basmati
1 cc
Miel
à votre goût
Poivre et sel
½ cs
Huile de tournesol
Maak een marinade van de honing, 1 tl sojasaus per persoon, 1 el water per persoon, ½ tl sesamolie, peper en zout en meng met de kipfilethaasjes in een kom.
Kook 175 ml water per persoon voor de rijst. Snipper de rode ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel klein.
Verhit de overige sesamolie in een wok of hapjespan met deksel op laag vuur en fruit de ui en de helft van de rode peper 2 minuten. Voeg de rijst toe en roerbak 1 minuut. Voeg vervolgens het kokende water en een snufje zout toe, en kook, afgedekt in 12 – 15 minuten droog. Laat zonder deksel uitstomen.
Verhit de zonnebloemolie in een tweede wok of hapjespan met deksel en fruit de overige rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de broccoli toe en roerbak 2 minuten. Voeg de overige sojasaus toe en roerbak 1 minuut. Voeg vervolgens 3 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 8 – 10 minuten.
Bak ondertussen de kipfilethaasjes in koekenpan op hoog vuur 4 - 6 minuten bruin.
Verdeel de sesamrijst, de kipfilethaasjes en de broccoli over de borden.