Il existe différents types et tailles de basilic : rouge, citron et thaïlandais. Ce dernier a un arôme anisé et donne le goût authentique de la cuisine asiatique.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
190 g
Chou-fleur
1 pièce(s)
Gousse d'ail
½ pièce(s)
Échalote
¼ pièce(s)
Citron vert
½ pièce(s)
Citronnelle fraîche
5 g
Basilic thaï frais
75 g
Riz brun cuisson rapide
10 g
Noix de cajou concassées
½ sachet(s)
Épices de curry vert
90 ml
Lait de coco
¼ pièce(s)
Pak-choï
à votre goût
Poivre et sel
1 cc
Sucre
½ cs
Farine
¼ cs
Huile de tournesol
¼ pièce(s)
Cube de bouillon de légumes à faible teneur en sel
¼ cs
Huile d'olive
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Meng in een kom de bloemkool met de olijfolie, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en rooster 25 - 30 minuten in de oven, of tot de bloemkool goudbruin en krokant is geworden. Schep halverwege om.
Conseil: Le saviez-vous ? Ce plat contient 250 g de légumes par portion. Le chou-fleur, notamment, contient beaucoup de fibres et offre un bon apport en calcium et en vitamine C !
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Snijd de limoen in partjes. Kneus het citroengras door deze op 3 plaatsen te breken. Scheur het Thaise basilicum klein.
Kook de rijst, afgedekt, in 10 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit ondertussen een wok of hapjespan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de cashewstukjes goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Conseil: Vous n'utilisez pas tout le riz dans cette recette. Préparez le reste en salade le lendemain par exemple.
Verhit de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en sjalot 2 minuten. Voeg de groene currykruiden en 1/2 el bloem per persoon toe en bak 1 minuut mee.
Voeg vervolgens de kokosmelk, het citroengras en per persoon: 50 ml water en 1 tl suiker toe. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Breng het geheel aan de kook en laat 5 - 8 minuten op laag vuur pruttelen. Snijd ondertussen de paksoi in dunne reepjes. Voeg de laatste 3 minuten de paksoi en de helft van het Thaise basilicum toe.
Haal het citroengras uit de curry en breng de curry op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst en de geroosterde bloemkool over diepe borden. Schep de currysaus over de bloemkool. Garneer met de cashewstukjes en het overige Thaise basilicum. Serveer met 1 limoenpartje per persoon.