Gewokte tofu met noedels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gewokte tofu met noedels

Gewokte tofu met noedels

Een Oosters gerecht met spruiten en radijs

Tofu wordt vaak als vleesvervanger gebruikt en is gemaakt van sojabonen. Het bevat veel eiwitten, calcium en vitamine B en komt uit de Oosterse keuken. De Hollandse inbreng in dit gerecht komt van de spruiten, die geteeld worden in Zuid-West Nederland. Tip: op ons blog vind je een recept voor een lekkere spruitensalade.

Tags:
Végé
Allergènes:
Soja
Gluten
Arachides

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

1 cm

Gingembre frais

1

Gousse d'ail

250 g

Choux de Bruxelles

4

Radis

½ paquet(s)

Tofu

(Contient Soja)

70 g

Nouilles

(Contient Gluten)

15 ml

Sauce soja

(Contient Gluten, Soja)

10 g

Cacahuètes

(Contient Arachides)

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile de tournesol

1 cc

Vinaigre de vin blanc

1 cc

Cassonade

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)691 kcal
Énergie (kJ)2891 kJ
Graisses28 g
dont saturés4 g
Glucides74 g
dont sucres0 g
Fibres10 g
Protéines30 g
Sel0 g

Ustensiles

Casserole avec couvercle
Sauteuse avec couvercle
Wok avec couvercle

Instructions

Verwijder de buitenste bladeren en de onderkant van de spruiten en halveer.
1

Schil de gember en snijd fijn. Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet en de buitenste bladeren van de spruiten en halveer de spruiten. Snijd de radijs in kwarten. Hak de helft van het groene blad van de radijs fijn.

2

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.

Bak de laatste 2 minuten de tofureepjes mee.
3

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de gember, knoflook en spruiten 1 minuut op middelhoog vuur.Draai daarna het vuur laag, voeg 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 10 – 12 minuten. Bak de laatste 2 minuten de tofureepjes mee.

4

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, in 3 – 4 minuten gaar. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Voeg de noedels, radijs, sojasaus, witte wijnazijn en bruine suiker toe.
5

Voeg de noedels, radijs, sojasaus, witte wijnazijn en bruine suiker toe aan de wok of hapjespan. Draai het vuur hoog en roerbak 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Bestrooi met het groene blad van de radijs, de pinda’s en de rest van de sojasaus.
6

Verdeel de noedels, spruiten en tofu over de borden. Bestrooi met het groene blad van de radijs en de pinda’s.