Gnocchi met aubergine-tomatensaus uit de oven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gnocchi met aubergine-tomatensaus uit de oven

Gnocchi met aubergine-tomatensaus uit de oven

Met Italiaanse pecorino

Gnocchi, wat je uitspreekt als ‘njokki’, is een Italiaanse pastasoort. Oorspronkelijk werden deze ovale balletjes alleen gemaakt van tarwemeel. Tegenwoordig wordt voornamelijk de aardappelvariant, de gnocchi di patate, gebruikt. Gnocchi is overigens het Italiaanse woord voor ‘klonten’.

Allergènes:
Gluten
Œuf
Anhydride sulfureux et sulfites
Blé
Lait (contient du lactose)

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité

1

Gousse d'ail

Aubergine

Poivron rouge

⅓ boîte(s)

Concentré de tomate

⅓ boîte(s)

Cubes de tomates

1 cc

Thym frais

(Peut contenir Céleri)

175 g

Gnocchi

(Contient Gluten, Œuf, Anhydride sulfureux et sulfites, Blé)

50 g

Pecorino râpé

(Contient Lait (contient du lactose))

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile d'olive

½ cs

Vinaigre balsamique noir

½ cc

Cassonade

à votre goût

Huile d'olive vierge extra

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)0 kcal
Graisses0 g
dont saturés0 g
Glucides0 g
dont sucres0 g
Fibres0 g
Protéines0 g
Sel0 g

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook in een pan met deksel 500 ml water per persoon voor de gnocchi.

Snijd de aubergine en rode paprika in blokjes van ½ cm.
2

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Snijd de aubergine en rode paprika in blokjes van ½ cm.

Roerbak de groenten.
3

Verhit de olijfolie in de wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook en tomatenpuree 3 minuten op laag vuur. Draai het vuur hoger, voeg de aubergine en rode paprika toe en roerbak 3 minuten. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, 25 ml water per persoon, tijm, zwarte balsamicoazijn en bruine suiker toe en breng aan de kook en laat, afgedekt, 5 minuten koken.

4

Kook ondertussen de gnocchi in de pan met deksel totdat ze boven komen drijven. Giet af en voeg de gnocchi bij de saus. Roer het geheel door.

Giet de gnocchi met saus in een ovenschaal en bestrooi met pecorino.
5

Doe de gnocchi met saus in een ovenschaal en bestrooi met pecorino. Bak de gnocchi 10 minuten in de oven, of totdat de kaas bruin is.

Verdeel het gerecht over de borden.
6

Verdeel de gnocchi met aubergine-tomaatsaus over de borden. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.