Gnocchi met tomatensaus en oude kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gnocchi met tomatensaus en oude kaas

Gnocchi met tomatensaus en oude kaas

Waan je in Italië met deze simpele maar heerlijke maaltijd

Gnocchi spreek je uit als njokki en is Italiaans voor klontjes. Je kunt heel gemakkelijk zien of de gnocchi gaar is of niet. De gnocchikussentje gaan namelijk drijven zodra deze gaar zijn. De tomatensaus en oude kaas zorgen ervoor dat het gerecht niet droog wordt.

Allergènes:
Gluten
Œuf
Anhydride sulfureux et sulfites
Blé
Lait (contient du lactose)

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation25 minutes
Cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité

½

Oignon

1

Gousse d'ail

½ boîte(s)

Cubes de tomates

½ cc

Origan séché

150 g

Épinards

(Peut contenir Céleri)

250 g

Gnocchi

(Contient Gluten, Œuf, Anhydride sulfureux et sulfites, Blé)

25 g

Tranches de Gouda Vieux

(Contient Lait (contient du lactose))

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Huile d'olive

½ cs

Vinaigre balsamique noir

½ cc

Cassonade

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)667 kcal
Énergie (kJ)2791 kJ
Graisses19 g
dont saturés9 g
Glucides102 g
dont sucres0 g
Fibres8 g
Protéines22 g
Sel0 g

Instructions

Snijd de ui en de knoflook klein
1

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn.

Verhit de ui, knoflook, tomatenblokjes, oregano, balsamicoazijn, olijfolie en bruine suiker
2

Verhit de olijfolie in de wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook ongeveer 3 minuten op middelmatig vuur. Zet het vuur hoger, voeg de tomatenblokjes, oregano, zwarte balsamicoazijn en bruine suiker toe en breng aan de kook.

Voeg de spinazie aan de pan toe
3

Scheur de spinazie, in delen, boven de pan en laat de spinazie al roerende slinken. Breng op smaak met peper en zout.

4

Voeg de gnocchi bij de saus, dek de pan af en laat 4 minuten koken op middelhoog vuur.

5

Roer de helft van de oude kaas door de gnocchi tot de kaas gesmolten is.

Verdeel het gerecht en garneer met de overige oude kaas
6

Verdeel de gnocchi over de borden. Garneer de maaltijd met de overige oude kaas en eventueel met extra vierge olijfolie naar smaak.

Tip! Wil je extra krokante gnocchi? Bak deze dan 5 minuten op middelhoog vuur in een koekenpan met olijfolie. Je kunt de gnocchi een extra kaassmaak geven door de gnocchi in de laatste minuut met een beetje oude kaas te bestrooien. Verdeel daarna de gebakken gnocchi samen met de saus over de borden.