Gnocchi spreek je uit als njokki en is Italiaans voor klontjes. Je kunt heel gemakkelijk zien of de gnocchi gaar is of niet. De gnocchikussentje gaan namelijk drijven zodra deze gaar zijn. De tomatensaus en oude kaas zorgen ervoor dat het gerecht niet droog wordt.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
½
Oignon
1
Gousse d'ail
½ boîte(s)
Cubes de tomates
½ cc
Origan séché
150 g
Épinards
(Peut contenir Céleri)
250 g
Gnocchi
(Contient Gluten, Œuf, Anhydride sulfureux et sulfites, Blé)
25 g
Tranches de Gouda Vieux
(Contient Lait (contient du lactose))
½ cs
Huile d'olive
½ cs
Vinaigre balsamique noir
½ cc
Cassonade
à votre goût
Poivre et sel
Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn.
Verhit de olijfolie in de wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook ongeveer 3 minuten op middelmatig vuur. Zet het vuur hoger, voeg de tomatenblokjes, oregano, zwarte balsamicoazijn en bruine suiker toe en breng aan de kook.
Scheur de spinazie, in delen, boven de pan en laat de spinazie al roerende slinken. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de gnocchi bij de saus, dek de pan af en laat 4 minuten koken op middelhoog vuur.
Roer de helft van de oude kaas door de gnocchi tot de kaas gesmolten is.
Verdeel de gnocchi over de borden. Garneer de maaltijd met de overige oude kaas en eventueel met extra vierge olijfolie naar smaak.
Tip! Wil je extra krokante gnocchi? Bak deze dan 5 minuten op middelhoog vuur in een koekenpan met olijfolie. Je kunt de gnocchi een extra kaassmaak geven door de gnocchi in de laatste minuut met een beetje oude kaas te bestrooien. Verdeel daarna de gebakken gnocchi samen met de saus over de borden.