Groene curry met kabeljauw, choisam en noedels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Groene curry met kabeljauw, choisam en noedels

Groene curry met kabeljauw, choisam en noedels

De Chinese kool zorgt voor een Oosterse twist

Curry’s. Ze zijn er in verschillende soorten en smaken. Waarom wij voor deze groene curry hebben gekozen? Omdat er heel veel kruiden in zitten, waardoor dit gerecht superlekker wordt. Zo zijn er bijvoorbeeld groene pepers, maar ook gember, koriander, komijn, kurkuma en limoenblad in de currypasta verwerkt.

Tags:
Épicé
Allergènes:
Lait (contient du lactose)
Gluten
Soja
Poisson

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation25 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

100 g

Choi sam

75 ml

Lait de coco

100 g

Chou chinois

50 g

Pâte de curry vert

(Contient Lait (contient du lactose))

1 pièce(s)

Sauce soja

(Contient Gluten, Soja)

75 g

Nouilles udon fraîches

(Contient Gluten)

1 pièce(s)

Filet de cabillaud

(Contient Poisson)

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile de tournesol

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)628 kcal
Énergie (kJ)2628 kJ
Graisses23 g
dont saturés12 g
Glucides70 g
dont sucres0 g
Fibres6 g
Protéines32 g
Sel0 g

Ustensiles

Casserole avec couvercle
Sauteuse avec couvercle
Wok avec couvercle

Instructions

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.

Verwijder de steelaanzet van de choisam.
2

Verwijder de steelaanzet van de choisam en snijd de rest klein. Roer de kokosmelk goed door.

3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en roerbak de Chinese kool 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de currypasta toe en roerbak nog 30 seconden.

Voeg na 8 minuten de choisam toe.
4

Schenk de kokosmelk en 25 ml water per persoon bij de groenten. Dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg na 8 minuten de choisam toe en breng op smaak met sojasaus en peper.

5

Kook ondertussen de noedels in de pan met deksel 4 minuten. Giet af en laat uitstomen. Voeg toe aan de wok of hapjespan met curry.

Bak de kabeljauwfilet.
6

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kabeljauwfilet 2 – 3 minuten aan beide kanten. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel het gerecht over de borden.
7

Verdeel de noedels en kabeljauwfilet over de borden.