Risotto au jambon et pesto d’épinards
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Risotto au jambon et pesto d’épinards

Risotto au jambon et pesto d’épinards

courgette rôtie, citron et basilic frais

Le riz pour risotto convient très bien à cette recette, car ses grains contiennent plus d'amidon que les autres grains de riz, pour une texture encore plus crémeuse.

Tags:
Famille
Allergènes:
Lait (contient du lactose)

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation45 minutes
Cuisson35 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½ pièce(s)

Oignon

1 pièce(s)

Gousse d'ail

75 g

Riz pour risotto

½ pièce(s)

Courgette

¼ sachet(s)

Origan séché

¼ pièce(s)

Citron

50 g

Épinards

25 g

Gouda mi-vieux râpé

(Contient Lait (contient du lactose))

5 g

Basilic frais

4 tranche(s)

Tranches de jambon fumé

Ingrédients à avoir chez soi

300 ml

Bouillon de légumes à faible teneur en sel

1 cs

Huile d'olive vierge extra

½ cs

Huile d'olive

½ cs

Beurre [végétal]

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

Énergie (kcal)717 kcal
Énergie (kJ)2998 kJ
Graisses35 g
dont saturés12.8 g
Glucides71.9 g
dont sucres5 g
Fibres5.2 g
Protéines24.8 g
Sel3.6 g

Ustensiles

Sauteuse avec couvercle
Bol
Plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé
Bol haut
Mixeur plongeant

Instructions

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid 300 ml bouillon per persoon (zie Tip). Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el boter per persoon in een sauteerpan met deksel op laag vuur en bak de knoflook en ui 2 minuten. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de risottokorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.

Tip: Let je op je zoutinname? Bereid dan de helft van de benodigde hoeveelheid bouillon en vul aan met kokend water of gebruik natriumarme bouillon.

Courgette roosteren
2

Snijd ondertussen de courgette in schijfjes van 1/2 cm dik. Meng in een kom de courgette met per persoon: 3/4 tl gedroogde oregano en 1/2 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier en rooster 15 - 20 minuten in de oven.

Risotto garen
3

Voeg, zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon. De risotto is gaar zodra de korrels vanbuiten zacht zijn, maar nog een hardere kern hebben vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen.

Pesto maken
4

Snijd de citroen in 8 partjes. Pers 1 citroenpartje per persoon uit boven een hoge kom. Voeg de helft van de spinazie, de helft van de geraspte kaas, de hele basilicumtakjes en 1 el extra vierge olijfolie per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout. Pureer met een staafmixer tot een pesto (zie Tip).

Tip: Voeg naar smaak extra water toe om de pesto naar de gewenste dikte te krijgen.

Snijden en risotto afmaken
5

Snijd de achterhamsneetjes in blokjes. Meng, wanneer de risotto klaar is, de overige kaas, spinazie en de achterhamblokjes door de risotto en verwarm nog 2 minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de risotto over diepe borden en leg de courgetteschijfjes bovenop de risotto. Verdeel de pesto naar smaak over de risotto en de courgette. Serveer met de overige citroenpartjes.

Weetje: Spinazie is een groene held die zorgt voor gezonde spieren, botten en bloeddruk én een energiek gevoel.