Een vispakketje is een van de favoriete bereidingswijze van Thomas. Het is een gezonde manier om vis te bereiden én gemakkelijk om te maken. Wil je nog sneller klaar zijn? Kook dan de aardappelen 10 minuten voor. Je hoeft de aardappelen dan nog maar 10 minuten te bakken.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
2 brin(s)
Thym frais
(Peut contenir Céleri)
300 g
Pomme de terre Roseval
150 g
Haricots verts
½
Gousse d'ail
¼
Citron jaune
75 g
Mini-tomates roma
1
Filet de merlu avec peau
(Contient Poisson)
1.5 cs
Huile d'olive
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd of hak fijn.
Was de aardappelen (roseval) grondig en snijd in parten. Verhit ⅔ van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep tussendoor om en breng op smaak met de helft van de tijm, peper en zout. Haal na 20 minuten de deksel van de pan.
Verwijder ondertussen de topjes van de sperziebonen. Kook de sperziebonen 5 - 7 minuten in de pan met deksel. Giet af, spoel af met koud water en laat uitlekken.
Snijd de knoflook in dunne plakken. Snijd de citroen doormidden, snijd de helft van de citroen in schijven en pers de andere helft uit. Snijd de mini romatomaten doormidden.
Verdeel de sperziebonen over 1 vel aluminiumfolie per persoon. Leg daar bovenop de heekfilet, de knoflook, de romatomaten, 2 schijfjes citroen per persoon en de overige tijm. Besprenkel met de overige olijfolie, 1 tl citroensap per persoon, 2 el water per persoon, peper en zout. Vouw de vispakketjes goed dicht (zie tip) en bak 15 – 20 minuten in de oven.
Verdeel de aardappelen over de borden en serveer met het vispakketje.