Ragoût de cerf, purée de pommes de terre et champignons
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Ragoût de cerf, purée de pommes de terre et champignons

Ragoût de cerf, purée de pommes de terre et champignons

servi avec un mélange de salades, garni d'estragon et de graines de courge

Le civet de cerf de cette recette est assaisonné au romarin, au thym et au gingembre et a cuit lentement 8 heures à la mijoteuse.

Tags:
Légumes +

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation50 minutes
Cuisson45 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½ pièce(s)

Oignon

½ pièce(s)

Carotte

150 g

Civet de cerf

1 pièce(s)

Feuille de laurier

300 g

Pomme de terre

5 g

Estragon, persil frisé et thym frais

175 g

Mélange de champignons prédécoupés

5 g

Graines de courge

20 g

Roquette et mâche

pièce(s)

Leffe 0.0%

Ingrédients à avoir chez soi

à votre goût

Poivre et sel

1.5 cs

Vinaigre balsamique noir

1 cs

Beurre [végétal]

½ cs

Huile d'olive

ml

Lait [végétal]

⅓ cc

Miel [ou alternative vegan]

⅓ cc

Moutarde

½ cs

Huile d'olive vierge extra

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Valeurs nutritionnelles

Énergie (kcal)870 kcal
Énergie (kJ)3640 kJ
Graisses34 g
dont saturés12 g
Glucides76 g
dont sucres14 g
Fibres17.5 g
Protéines45 g
Sel0 g

Ustensiles

Casserole avec couvercle
Sauteuse avec couvercle
Poêle
Saladier
Presse-purée

Instructions

Couper et cuire
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Snipper ondertussen de ui. Snijd de wortel in kleine blokjes. Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 3 - 4 minuten. Voeg de wortel toe en bak nog 2 - 3 minuten. Blus af met per persoon: 1 el zwarte balsamicoazijn en 75 ml water. Voeg de hertenpeper en het laurierblad toe en laat, afgedekt, 25 - 30 minuten stoven.

Cuire les pommes des terre
2

Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen 12 - 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Cuire les champignons
3

Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de paddenstoelen samen met de tijm in 5 - 6 minuten bruin. Breng op smaak met peper en zout.

Préparer la salade
4

Snijd de blaadjes van de dragon fijn. Verhit een andere koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Maak in een saladekom een dressing van de overige zwarte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie, honing en mosterd. Voeg de rucola en veldsla toe en breng op smaak met peper en zout. Garneer met de dragon en de pompoenpitten.

Préparer la purée
5

Snijd de krulpeterselie fijn. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg de overige roomboter en melk toe om de puree smeuïg te maken. Voeg de helft van de krulpeterselie toe en breng op smaak met peper en zout.

Servir
6

Verdeel de aardappelpuree over de borden. Verdeel de paddenstoelen over de puree en schep de hertenpeper ernaast. Garneer met de overige krulpeterselie en serveer de salade ernaast.