Le civet de cerf de cette recette est assaisonné au romarin, au thym et au gingembre et a cuit lentement 8 heures à la mijoteuse.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
½ pièce(s)
Oignon
½ pièce(s)
Carotte
150 g
Civet de cerf
1 pièce(s)
Feuille de laurier
300 g
Pomme de terre
5 g
Estragon, persil frisé et thym frais
175 g
Mélange de champignons prédécoupés
5 g
Graines de courge
20 g
Roquette et mâche
pièce(s)
Leffe 0.0%
à votre goût
Poivre et sel
1.5 cs
Vinaigre balsamique noir
1 cs
Beurre [végétal]
½ cs
Huile d'olive
ml
Lait [végétal]
⅓ cc
Miel [ou alternative vegan]
⅓ cc
Moutarde
½ cs
Huile d'olive vierge extra
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Snipper ondertussen de ui. Snijd de wortel in kleine blokjes. Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 3 - 4 minuten. Voeg de wortel toe en bak nog 2 - 3 minuten. Blus af met per persoon: 1 el zwarte balsamicoazijn en 75 ml water. Voeg de hertenpeper en het laurierblad toe en laat, afgedekt, 25 - 30 minuten stoven.
Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen 12 - 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de paddenstoelen samen met de tijm in 5 - 6 minuten bruin. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de blaadjes van de dragon fijn. Verhit een andere koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Maak in een saladekom een dressing van de overige zwarte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie, honing en mosterd. Voeg de rucola en veldsla toe en breng op smaak met peper en zout. Garneer met de dragon en de pompoenpitten.
Snijd de krulpeterselie fijn. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg de overige roomboter en melk toe om de puree smeuïg te maken. Voeg de helft van de krulpeterselie toe en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de aardappelpuree over de borden. Verdeel de paddenstoelen over de puree en schep de hertenpeper ernaast. Garneer met de overige krulpeterselie en serveer de salade ernaast.