Voor de gerookte forel zijn wij de grens over gegaan: deze vis is gekweekt in de bergen van Turkije. De forel is opgegroeid in een natuurlijke omgeving met zuiver smeltwater dat van de Turkse bergen naar beneden komt. De vis is op ambachtelijke wijze boven een open eikenhoutvuur gerookt.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
250 g
Grenailles
5
Radis
¼
Poivron vert
25 g
Mâche
1 cs
Lebné
(Contient Lait (contient du lactose), Œuf, Anhydride sulfureux et sulfites)
70 g
Filet de truite fumée
(Contient Poisson)
½ g
Huile d'olive
1 cs
Moutarde
1 cc
Vinaigre balsamique blanc
½ cc
Miel
à votre goût
Poivre et sel
Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes grondig en snijd in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd of schaaf ondertussen de radijs in dunne plakjes. Snijd de helft van het radijsblad klein. Snijd de groene paprika klein. Meng de radijs en het fijngesneden blad met de paprika in een saladekom. Scheur de veldsla klein en voeg toe.
Maak een yoghurtsaus van de Turkse yoghurt, olijfolie, mosterd, witte balsamicoazijn, honing, peper en zout.
Verdeel de gerookte forel met een vork in kleine stukken en voeg de forel, de krieltjes en de yoghurtsaus toe aan de groenten in de saladekom. Breng verder op smaak met peper, zout en witte balsamicoazijn.
Verdeel de aardappelsalade over de borden.
Tip! Wil jij jouw salade wat extra pit geven? Voeg dan ¼ rode ui of sjalot (fijngesneden) per persoon toe. Je kunt ook 1 el fijngesneden kappertjes of augurken toevoegen aan de yoghurtsaus om een zuurtje toe te voegen.